Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pančevo: Obilazak radova na svetionicima

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić obići će u četvrtak, 7. avgusta radove na obnovi dva preostala svetionika, koji se nalaze na ušću reke Tamiš u Dunav.

Apatin: Pivara policiji donirala alkometre

U susret predstojećim manifestacijama, Dragačevskom saboru u Guči i Belgrade Beer Fest-u, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije "Kad pijem, ne vozim" donirala 10 novih alkometara Saobraćajnoj policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Pastor: Zakon o finansiranju Vojvodine moguć za dva meseca

Saradnjom pokrajinske i republičke vlade, Vojvodina bi mogla dobiti kvalitetan zakon o finansiranju za dva meseca, time bi budžet Republike za 2015. mogao biti planiran, pa bi se izbegla diskusija o tome koliko iz republičkog budžeta treba da pripadne Pokrajini, ocenio je šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije Balint Pastor.

Broj poginulih u zemljotresu u Kini porastao na 600

Broj poginulih u zemljotresu jačine 6,1 stepen Rihterove skale, koji je u nedelju pogodio jugozapadnu kinesku provinciju Junan, porastao je na skoro 600, saopštile su danas kineske vlasti, dok su volonteri spasioci upozoreni da se ne približavaju području katastrofe.

Sumnjali da Somborac ima ebolu

Pacijent iz okoline Sombora (57) primljen je na Infektivnu kliniku u Beogradu pod sumnjom da je zaražen ebolom. Ipak posle analiza pokazalo se da pacijent nema ebolu već boluje od teškog oblika upale pluća.

Srbija po miroljubivosti 52. na svetu

Srbija se nalazi na 52. mestu liste najmiroljubivijih država sveta, koju svake godine objavljuje organizacija "Global peace", a čelne pozicije su zadržali Island, Danska, Austrija, Novi Zeland i Švajcarska.

Vrbas: Radovi na 20 igrališta

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju" one nedelje počinje radove na sanaciji i uređenju 20 igrališta u Vrbasu i u svim mestima ove opštine.

I španski misionar oboleo od ebole

Španski misionar koji decenijama radi u bolnici u Liberiji oboleo je od smrtonosnog virusa ebole, saopštila je španska humanitarna organizacija Huan Sjudad ONGD.