Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bez brige, moći ćemo da pečemo rakiju u EU

Novi zakon o jakim alkoholnim pićima, koji se trenutno priprema kao deo procesa usklađivanja domaće regulative sa evropskom, omogućiće individualnim proizvođačima da rakiju prodaju legalno kao sirovinu, što do sada nije bilo dozvoljeno.

Predalo se 700 ukrajinskih vojnika

U Šahtjorsku, u Donjeckoj oblasti, predalo se 700 ukrajinskih vojnika, izjavio je jedan komandir samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Pančevo: Koliko će koštati grejanje?

U Grejanju još nije urađen proračun koliki će ukupno biti računi svih Pančevaca koji su na daljinskom grejanju, kada bude počela naplata po potrošnji na podstanicama.

Vujović: Četiri stuba reformi

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da se reforma srpske ekonomije zasniva na kontroli budžetskog rashoda, borbi sa sivom ekonomijom, boljoj naplati poreza i uštedama u javnim preduzećima.

Francuska: Ubijen bračni par i njihova ćerka

Jedan muškarac u sedamdesetim godinama, njegova 69-godišnja supruga i njihova 40-godišnja ćerka ubijeni su danas kada je napadač na motociklu otvorio vatru na njihovo vozilo u severnoj Francuskoj.

Preminuo Džejms Bredi

Džejms Bredi, bivši pres sekretar Bele kuće koji je bio teško ranjen u neuspelom atentatu na predsednika Ronalda Regana 1981. godine, umro je u 74. godini.

Rekordnih 37,8 stepeni u Letoniji

U Letoniji je danas izmereno 37,8 stepeni Celzijusa, što je najviša izmerena dnevna temperatura otkad se sprovode merenja, saopštili su meteorolozi.

Odžaci: Partijske optužbe zbog streptokoka u vodi

Iz Opštinskog odbora Demokratske stranke nedavno su optužili odžačke naprednjake i sadašnju lokalnu vlast da su krivi što je u bazenu "Šumice" došlo do pojave fekalne bakterije streptokoke, zbog čega je bazen u Odžacima morao biti zatvoren nekoliko dana.

Ovo su najmiroljubivije zemlje na svetu

Od 2007. godine Global Peace Indeks radi merenja nacija i regija prema miroljubivosti. Iako bi se moglo reći da je svet, iz dana u dan, sve ratoborniji, ovih 20 država se ističe po svojoj miroljubivosti.

Nikolić: Srbiji nije mesto u ratovima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Liježu u Belgiji da je Srbija naučila da više ne može da ima neprijatelje među velikim državama, posebno među onima čije ekonomije mogu mnogo da joj pomognu.

"Nije dovoljno samo smanjiti plate i penzije"

Javne finansije Srbije su na neodrživoj putanji koja vodi ka bankrotu, i zbog toga je, pored reformskih zakona, neophodno urediti javna preduzeća i smanjiti plate i penzije, izjavio je danas član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov.

Dinar sutra malo jači

Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će biti 116,7748 dinara za jedan evro.