Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stara Pazova: Deset novih kuća za žrtve poplava

Predstavnici fondacije "Pazova za najugroženije" potpisali su Protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta koji predviđa izgradnju deset porodičnih kuća za građene koji su ostali bez domova u majskoj poplavi.

Preti nam nestašica banana?

Banane koje danas jedemo uskoro bi mogle da nestanu iz naše ishrane ili bi u najboljem slučaju toliko mogle da poskupe da će postati nepristupačne za većinu građana.

"Policija došla do dokaza protiv Kosmajca"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija došla do određenih dokaza u istrazi protiv Dragoslava Kosmajca koji je označen kao najveći narko diler u Srbiji.

Smederevo bez vode

U nevremenu koje je protekle noći zahvatilo Smederevo, došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom glavnog izvorišta, pa je čitav grad ostao bez vode za piće.

Kina: Broj žrtava zemljotresa porastao na 398

U Kini je u toku intenzivna akcija spasavanja preživelih nakon snažnog zemljotresa koji je juče pogodio provinciju Junan na jugozapadu zemlje, a u kojem je poginulo najmanje 398 osoba, dok je više hiljada povređeno.

Gaza: Humanitarno primirje od 7 sati

Izrael je najavio humanitarno primirje u najvećem delu pojasa Gaze, koje će trajati sedam sati kako bi bilo omogućeno dopremanje humanitarne pomoći.

Izrael prisluškivao Džona Kerija?

Izraelski obaveštajci prisluškivali su razgovore Džona Kerija, dok je pokušavao da posreduje između Izraela i Palestinske uprave, piše nemački "Špigl".

EU: Krvoproliće mora prestati

Evropska unija pozvala je danas Izrael i Hamas da "momentalno" prekinu neprijateljstva u pojasu Gaze, osudivši veliki gubitak života u sukobu.

Protest žrtava zbog prodaje Golog otoka

Udruženje Goli otok Ante Zemljar uputilo je, u otvoreno pismu političkom vrhu Hrvatske, protest zbog toga što se među 100 nekretnina za koje hrvatska država traži investitore našao i Goli otok i traži da se na mestu jugoslovenskog logora izgradi spomen područje.

Izrael povukao većinu snaga iz Gaze

Izrael je danas povukao većinu kopnenih snaga iz pojasa Gaze, očigledno privodeći kraju vojnu operaciju koja traje skoro mesec dana protiv Hamasa i u kojoj je poginulo više od 1.800 Palestinaca i 66 Izraelaca, prenosi AP.

Jak zemljotres u Kini, 367 mrtvih

Broj žrtava zemljotresa koji je danas pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Junan povećao se na 367, a oko 1.800 ljudi je povređeno.