Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU: Krvoproliće mora prestati

Evropska unija pozvala je danas Izrael i Hamas da "momentalno" prekinu neprijateljstva u pojasu Gaze, osudivši veliki gubitak života u sukobu.

Protest žrtava zbog prodaje Golog otoka

Udruženje Goli otok Ante Zemljar uputilo je, u otvoreno pismu političkom vrhu Hrvatske, protest zbog toga što se među 100 nekretnina za koje hrvatska država traži investitore našao i Goli otok i traži da se na mestu jugoslovenskog logora izgradi spomen područje.

Izrael povukao većinu snaga iz Gaze

Izrael je danas povukao većinu kopnenih snaga iz pojasa Gaze, očigledno privodeći kraju vojnu operaciju koja traje skoro mesec dana protiv Hamasa i u kojoj je poginulo više od 1.800 Palestinaca i 66 Izraelaca, prenosi AP.

Jak zemljotres u Kini, 367 mrtvih

Broj žrtava zemljotresa koji je danas pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Junan povećao se na 367, a oko 1.800 ljudi je povređeno.

Avion pao na kuću, poginulo 5 osoba

Pet osoba danas je poginulo kada se na jednu kuću, na severoistoku Brazila, srušio mali avion jednomotorac koji je prevozio stariju ženu u bolnicu.

Svake godine nestane 1.500 ljudi

Svake godine u Srbiji bude prijavljen nestanak, u proseku, oko 1.500 ljudi. Najveći broj vrlo brzo se vrati sam ili ih pronađe policija. Ima i slučajeva kada odbegli ne žele da iko sazna da su pronađeni i gde su.

Snažna oluja pogodila Istru

Jaka oluja, praćena obilnim padavinama i gradom, pogodila je danas severozapad Istre, a nevreme je zahvatilo i Dalmaciju.

Brod oštetio Pančevački most

Brod koji se kretao nizvodno Dunavom udario je danas i oštetio metalnu konstrukciju na Pančevačkom mostu, rečeno je u MUP-u.

Raste broj žrtava eksplozije u kineskoj fabrici

Najmanje 71 osoba je poginula, a više od 180 je povređeno, u eksploziji u fabrici auto delova za američke proizvođače automobila u gradu Kunšan, u istočnoj kineskoj proviniciji Đangsu, blizu Šangaja.

"Srbija će biti izložena sve jačem pritisku"

Profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković smatra da će Srbija biti izložena sve jačem pritisku i da će morati da ubedi Zapad da to što radimo nije u korist Rusije, već isključivo u korist Srbije.