Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pupovac: Mržnja umesto poverenja

Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, povodom 19. godišnjice akcije "Oluja", izrazio je saučešće svim Srbima i Hrvatima koji su tokom petogodišnjeg ratnog razdoblja u Hrvatskoj izgubili svoje bližnje, ostali bez zdravlja, domova, koji godine i decenije provode u progonstvu.

"Netransparentni dogovori vlade sa investitorima"

Transparentnost Srbija ocenila je danas da su postupanje vlade u proteklih sto dana na polju borbe protiv korupcije "nažalost obeležili nastavak prakse netransparentnosti dogovora sa investitorima i zadržavanje partijske kontrole nad javnim preduzećima".

Obama: Rusija nacija koja ništa ne proizvodi

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je Rusija nacija koja "ništa ne proizvodi" i da Zapad treba da bude "vrlo čvrst" prema Kini dok Peking pokušava da dobije veću ulogu u svetskoj privredi.

Poslaniče, nađi mi posao!

Svaki drugi čovek koji uđe u kancelariju narodnog poslanika traži mu posao, dok je u nerazvijenim sredinama to gotovo svaki građanin.

Švedska uklanja reč "rasa" iz svojih zakona

U Švedskoj, koja je poznata kao jedna od država u svetu sa najrazvijenijom demokratijom i visokim stepenom zaštite ljudskih prava i sloboda, uskoro bi iz svih zakona trebalo da bude izbrisana reč "rasa".

Subotica: Gradski stadion ipak spreman za sezonu

Najveći korisnici ovog sportskog objekta, muški i ženski fudbalski klubovi "Spartak" moći će ipak da odahnu u narednoj sezoni, jer je Gradski stadion na pragu da dobije licencu za nastavak takmičenja u superligi, koje FK "Spartak" počinje domaćinstvom 9. avgusta.

Privedeni i treneri i organizator puta zbog ekskurzije

Posle hapšenja Tanje Jeftić (43), zbog sumnje da je prilikom sklapanja aranžmana za boravak u letnjem sportskom kampu "Aleksandra" u Kavali u Grčkoj prevarila roditelje 350 dece, niška policija je privela i šest trenera i organizatora puta iz tri sportska kluba.

Stara Pazova: Deset novih kuća za žrtve poplava

Predstavnici fondacije "Pazova za najugroženije" potpisali su Protokol o saradnji sa opštinom Bajina Bašta koji predviđa izgradnju deset porodičnih kuća za građene koji su ostali bez domova u majskoj poplavi.

Preti nam nestašica banana?

Banane koje danas jedemo uskoro bi mogle da nestanu iz naše ishrane ili bi u najboljem slučaju toliko mogle da poskupe da će postati nepristupačne za većinu građana.

"Policija došla do dokaza protiv Kosmajca"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija došla do određenih dokaza u istrazi protiv Dragoslava Kosmajca koji je označen kao najveći narko diler u Srbiji.

Smederevo bez vode

U nevremenu koje je protekle noći zahvatilo Smederevo, došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom glavnog izvorišta, pa je čitav grad ostao bez vode za piće.

Kina: Broj žrtava zemljotresa porastao na 398

U Kini je u toku intenzivna akcija spasavanja preživelih nakon snažnog zemljotresa koji je juče pogodio provinciju Junan na jugozapadu zemlje, a u kojem je poginulo najmanje 398 osoba, dok je više hiljada povređeno.

Gaza: Humanitarno primirje od 7 sati

Izrael je najavio humanitarno primirje u najvećem delu pojasa Gaze, koje će trajati sedam sati kako bi bilo omogućeno dopremanje humanitarne pomoći.