Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prevarena deca stigla u Srbiju

Grupa od 180 dece, koja su zbog hapšenja organizotorke njihovog boravka u sportskom kampu u Kavali u Grčkoj ostala bez prevoza za Srbiju, stigla je večeras.

Izrael će smanjiti intenzitet operacija u Gazi

Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre u pojasu Gaze i umesto toga planira da smanji intenzitet operacija u pojasu Gaze na osnovu svojih uslova, nagovestili su večeras izraelski zvanicnici i mediji.

Pozivaju Putina "na akciju" u Ukrajini

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Moskvi pozivajući ruskog predsednika Vladimira Putina "na akciju" u Ukrajini, odnosno da uputi vojnike za održavanje mira kako bi se okončalo krvoproliće u toj zemlji.

Koliko bi nas koštale sankcije Putinu?

Uvođenje sankcija Rusiji, zbog situacije sa Ukrajinom i eventualnih pritisaka EU, za Srbiju bi bilo nedopustivo i ekonomski neopravdano, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

Mercedes protiv sankcija Rusiji

Nemačka automobilska industrija neće uvoditi sankcije Rusiji, rekao je direktor "Mercedesa" Diter Zece, koji ne veruje da bi to dalo određene rezultate, već da bi sankcije samo usporile rast koji je svima potreban.

Zbog ebole pojačana sanitarna inspekcija na aerodromu "Nikola Tesla"

Zbog izbijanja epidemije ebole u svetu, najveće u poslednjih 40 godina, na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" će od danas biti pojačano prisustvo granične sanitarne inspekcije, a preduzeće se i sve druge potrebne mere da se predupredi pojava ove bolesti, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kasnio let zbog pijanog Šveđanina

Policija u Zadru morala je da interveniše i izvede iz aviona pijanog Šveđanina koji je pre poletanja pravio nered, te je predstavljao opasnost za let, piše Slobodna Dalmacija.