Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šta je sve Putin zabranio?

U Rusiji sintetički veš, popularni blogeri, reklamiranje cigareta i spontano okupljanje građana imaju nešto zajedničko- zakonom su ili ograničeni ili zabranjeni.

Uprkos najavama primirja, sukobi u Gazi nastavljeni

Palestinski Hamas nastavio je danas napade na Izrael, iako je najavio spremnost svih palestinskih frakcija da u 14 sati, po lokalnom vremenu, na jedan dan obustave prekogranično raketiranje, zbog priprema za muslimanski praznik.

Tasovac: Novi medijski zakoni put do boljeg informisanja

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je večeras da set novih medijskih zakona uređuje medijsku scenu u Srbiji na najtransparentniji način, približavajući je evropskim praksama, ali i pruža okvir za daleko kvalitetnije informisanje građana.

Američki lekar oboleo od ebole

Jedan američki lekar koji je poslat u zapadnu Afriku gde vlada epidemija ebole, sam se razboleo od te zarazne bolesti u Liberiji, saopštila je američka nevladina organizacija koja ga je uputila da leči pacijente.

U Ukrajini ranjena poljska novinarka

Poljska novinarka, koja radi za ukrajinsku televizijsku stanicu "Espreso TV", teško je ranjena u sukobima na istoku Ukrajine, saopštilo je danas poljsko MSP.

"Železnice Srbije" ojađene za milione?

"Železnice Srbije" podnele su 28 krivičnih prijava za zloupotrebe službenog položaja, nenamensko trošenje budžetskih sredstava i zloupotrebe u javnim nabavkama.

Broj žrtava radne eksploatacije u porastu

Za prvih šest meseci ove godine u Srbiji je indentifikovano 86 žrtava trgovine ljudima od kojih su čak 75 žrtve radne eksploatacije, koja je u poslednje vreme preuzela primat nad seksualnom.

Potraga za nestalom devojčicom se nastavlja

Petnaestogodišnja devojčica Tijana J. nestala je u noći između petka i subote u okolini Bajmoka kod Subotice. Slučaj je prijavljen policiji, a potraga za njom nastavljena je i danas.

Bez optužbe za trgovinu organima na Kosovu?

Izveštaj specijalnog tima Evropske zajednice, za istraživanje navoda iz izveštaja Dika Martija o trgovini organima na Kosovu, koji će u utorak objaviti glavni tužilac Klint Vilijamson, neće obuhvatiti najskeptičniju tačku za javnost, onu za trgovinu organima, kaže prištinski novinar i pravosudni ekspert Vehbi Kajtazi.