Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Smenjen direktor Muzeja savremene umetnosti

osadašnji v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti (MSU) Vladislav Šćepanović smenjen je odlukom Vlade Srbije, od četvrtka 26. juna. Na njegovo mesto imenovan je Jovan Despotović, istoričar umetnosti i kritičar, nekadašnji kustos MSU.

Nastavlja se rat protiv komaraca

Sekretarijat za zaštitu životne sredine danas, u popodnevnim satima, organizovaće na više lokacija akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje.

Dodik i Kusturica dobili orden SPC

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) dodelio je Orden Svetog kralja Milutina predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i idejnom tvorcu Andrićgrada, režiseru Emiru Kusturici.

Komora zove advokate da prekinu štrajk

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da je preporučila advokatima u Srbiji da od ponedeljka prekinu protest i počnu da rade, jer pregovori sa nadležnima oko visine poreza traju i osudila Advokatsku komoru Beograda koja je najavila nastavak obustave rada.

Ubijeno 17 pobunjenika u Pakistanu

Pakistanska vojska ubila je 17 pobunjenika i uništila šest njihovih lokacija u pakistanskoj provinciji Severni Vaziristan na granici s Avganistanom.

"Britanija sve bliža izlasku iz EU"

Velika Britanija je sve bliža izlasku iz EU nakon što je Žan-Klod Junker izabran za predsednika Evropske komisije, ocenjuje danas britanska štampa.

Golden gejt dobija ogradu

Čuveni most Golden gejt u San Francisku uskoro će dobiti specijalnu zaštitnu ogradu, kako bi se sprečila samoubistva skokovima u more.

Vek od Sarajevskog atentata

Danas se navršava 100 godina od 28. juna 1914, kada je u atentatu u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, što je poslužilo Austrougarskoj za napad na Srbiju i povod za Prvi svetski rat.