Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukradeni vredni predmeti iz prostorija "Srpske Atine"

Za sada nepoznati počinioci obili su prostorije Društva "Srpska Atina" u Ulici Ilije Vučetića 7 u centru grada i odneli veći broj predmeta kulturno-istorijske, ali i materijalne vrednosti, saopštilo je to udruženje.

Zaplenjeno 42,7 tona kanabisa

Italijanska finansijska policija je zaplenina 42,7 tona smole kanabisa u jednoj od najvećih zaplena droge u Evropi, kod obale Sicilije, u okviru istrage francuske carine, objavile su danas francuske vlasti.

Optužnica zbog kamenovanja srpske delegacije na Kosovu

Tužilac Kancelarije osnovnog tužilaštva podigao je optužnicu protiv jedne osobe osumnjičene da je bacala kamenje na konvoj od dva vozila koja su prevozila članove srpske delegacije u zvaničnoj poseti Kosovu pre više od dve godine, saopštio je danas Euleks.

SAD se odrekle nagaznih mina

Administracija američkog predsednika Baraka Obame objavila je danas da SAD više neće proizvoditi niti pribavljati protivpešadijske mine i da planiraju da pristupe međunarodnom sporazumu koji zabranjuje upotrebu te vrste oružja.

Junker novi predsednik EK

Lideri zemalja članica Evropske unije zvanično su imenovali luksemburškog političara Žan Klod Junkera za novog predsednika Evropske komisije.