Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nudio objavljivanje naučnog rada bez recenzije, po ubrzanoj proceduri

Upravni odbor Srpskog biološkog društva koje izdaje naučni časopis "Arhiv bioloških nauka", na čelu sa prof. dr Božidarom Ćurčićem, na današnjem zasedanju podneo je kolektivnu ostavku, nakon što su naučnici optužili Ćurčića da je u zamenu za veliki novac nudio ekspresno objavljivanje radova u ovom časopisu.

Letelica s drogom se srušila u zatvor

Bespilotna letelica koja je prenosila drogu srušila se u dvorište jednog zatvora u Dablinu, a zatvorenici koji su čekali isporuku nisu imali vremena da je preuzmu pre nego što su čuvari naišli.

Ministar privrede: Sve je na prodaju, za pravu cenu

Ministar privrede Dušan Vujović nije želeo da precizira da li će biti prodaje javnih preduzeća, ali kaže da "postoji pravilo da je sve na prodaju, samo neko treba da ponudi cenu koju ne možemo da odbijemo".

Najavljuju proteste zbog Zakona o radu

Predložene izmene Zakona o radu radnika stavljaju u robovlasnički odnos i ukoliko takav zakon bude usvojen svi sindikati trebalo bi da zajedno organizuju proteste, a ako to ne pomogne, donesu odluku o stupanju u generalni štrajk, izjavila je danas predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić.

Osniva se preduzeće "Beograd na vodi"

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi" koje će, u ime Vlade Srbije, biti nosilac posla na projektu uređenja priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma.

Dodik: Nisam odlikovao Kotromanovića

Predsednik RS Milorad Dodik demantovao je da je zbog zasluga za pomoć tokom majskih poplava u RS odlikovao hrvatskog ministra odbrane Antu Kotromanovića.

Mihajlović: Dozvola za gradnju vetroparka bila nezakonita

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je to ministarstvo, kao drugostepeni organ, moralo da poništi građevinsku dozvolu za izgrađnu vetroparka "Čibuk" u Kovinu jer je pokrajinski sekretarijat u startu napravio grešku i izdao energetsku dozvolu i za objekat i za priključak, što nije u skladu sa zakonom.

Agrokor kupio Merkator

Slovenački trgovački lanac "Merkator" prodat je hrvatskom koncernu "Agrokor", objavila je slovenačka novinska agencija STA.

Ljajić: Šešelj velika greška Haga, sada problem prebacuju Srbiji

Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio je danas će se Vlada Srbije do srede izjasniti o zahtevu Haškog tribunala u vezi sa eventualnim privremenim puštanjem na slobodu Vojislava Šešelja, ocenjući da je "tribunal napravio problem i sad traži način da ga izveze Srbiji".

Lizing kompanije traže dopunu zakona o poljoprivredi

Asocijacija lizing kompanija Srbije inicirala je pred Ministarstvom poljoprivrede dopunu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kako bi se poljoprivrednim proizvođačima, osim subvencionisanog kreditiranja, omogućilo i subvencionisano finansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na lizing.