Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lalić: Streptokoke u vodi za piće

Poslednji rezultati analize potvrdili su da je voda u Deronjama mikrobiološki ispravna i da se može koristiti i za piće, dok je voda u Laliću od juče zbog prisustva bakterija zabranjena za svaku upotrebu.

Lex specialis za otklanjanje posledica poplava

Novi Zakon o saniranju posledica u poplavljenim područjima, koji Vlada Srbije priprema, biće lex specialis sa rokom primene do godinu dana, najavio je danas pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović.

Peticija za smenu ministra Stefanovića

Nova stranka saopštila je da je pokrenula peticiju za smenu ministra policije Nebojše Stefanovića i da bi nezavisno telo trebalo da da konačni sud o tome da li je Stefanovićev doktorat plagijat ili ne.

Španci dobili novog kralja

Novi kralj Španije Felipe VI preuzeo je danas zvanično tron polaganjem zakletve pred parlamentom, sa rukom položenom na ustav zemlje.

OEBS o slobodi medija u Srbiji

Predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović, istakla je, u delu redovnog šestomesečnog izveštaja o slobodi medija koji se odnosi na Srbiju, da je njena kancelarija spremna da pomogne u poboljšanju situacije u medijima u našoj zemlji i pozvala vlasti da zaštite slobodu Interneta.

Fiskalni deficit Srbije najveći u Evropi

Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić izjavio je da će ovogodišnji fiskalni deficit u Srbiji, koji će premašiti dve milijarde evra, biti najveći u novijoj ekonomskoj istoriji od završetka hiperinflacije, a to je i najveći fiskalni deficit koji će biti ostvaren u Evropi ove godine.

Subotica: "Etnofest" u skromnom izdanju

Ovogodišnji Etnofest zbog finansijske situacije biće održan samo na jednoj lokaciji i u samo dve koncertne večeri, na kojima će nastupiti pet bendova i jedan DJ set.