Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Subotica: "Cenzurom brane gradonačelnika"

Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici optužio je danas Uredništvo redakcije na srpskom jeziku Radio Subotice da “cenzurom brane lik i delo gradonačelnika Jenea Maglaija”.

Uskoro nova poskupljenja auto-gasa

Cena tečnog naftnog gasa (TNG) na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji porasla je od dva do pet dinara po litru, pa se juče popularni auto-plin prodavao i za 86,9 dinara po litru.

Sajt Kurira napadnut iz Hrvatske, a Peščanik iz osam država?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je jedan od glavnih napada na internet sajt Kurira došao iz Hrvatske i to nakon što je po završetku utakmice između Hrvatske i Meksika na Svetskom prvenstvu u fudbalu objavljen tekst o tome na portalu tog lista.

Dvojica Grka prevarila 360.000 Nemaca

U Atini uhapšena dva Grka, osumnjičena da su prevarom dobili 36,5 miliona evra od 360.000 Nemaca koje su ubeđivali da se pretplate na fiktivne igre na sreću.

Otvorena laboratorija za rano otkrivanje onkoloških bolesti

U Institutu za kliničku i medicinsku biohemiju Medicinskog fakulteta u Beogradu danas je otvorena laboratorija za funkcionalnu genomiku i proteomiku koja će imati poseban značaj za rano otkrivanje onkoloških, kardiooloških i endokrinoloških bolesti.

Evropski i britanski sud nisu saglasni o eutanaziji

Evropski sud naložio je danas francuskim lekarima da nastave lečenje pacijenta u komi, dok je britanski Vrhovni sud saopštio da zabrana pomaganja u samoubistvu (eutanazija) nije u skladu s ljudskim pravima, što je stvorilo nova pitanja o tome ko odlučuje o završetku lečenja osobe.

Crna Gora ipak ne ulazi u NATO

Crna Gora i Gruzija ove godine neće biti pozvane da uđu u NATO, saopštio je jutros generalni sekretar ove organizacije Anders Fog Rasmusen. 

Korišćenje droge u Srbiji manje nego u zemljama EU

U Srbiji je drogu probalo oko osam odsto građana, najčešće mlađih muškaraca, ali je učestalost konzumiranja niža u poređenju s državama Evropske unije, pokazali su rezultati istraživanja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".