Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lekari u Srbiji ne uzimaju mito?

Oko 60 odsto lekara ne traži mito od pacijenata, pokazalo je istraživanje o stepenu izloženosti građana korupciji u pet zdravstvenih ustanova u Srbiji, koje su danas predstavili udruženje "Srbija u pokretu" i USAID.

Socijalna karta za sve građane od sledeće godine?

Ministar rada zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin najavio je da će sledeće godine početi izrada socijalne karte koju će imati svi građani, a koja će omogućiti pravedno ostvarivanje socijalnih i ostalih prava.

Dekan Pravnog u Kragujevcu profesor iz afere Indeks

Redovni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Nenad Đurđević vršilac je dužnosti dekana te visokoškolske ustanove. Đurđevića je, krajem aprila ove godine, imenovao Savet fakulteta koji je prethodno razrešio funkcije dekana Predragana Stojanovića.

Subotica: "Od reflektora neće biti ništa"

Opoziciona Demokratska stranka poručila je da gradski stadion u Subotici do kraja godine neće dobiti nove reflektore, kako je ranije najavio gradonačelnik ovog grada, Jene Maglai, te da je on sebi "obezbedio antologijsko mesto u istoriji grada Subotice".

Donatorska konferencija 16. jula

Donatorska konferencija za otklanjanje posledica poplava u Srbiji i BiH biće održana u Briselu na ministarskom nivou 16. jula, a prethodiće joj pripremni sastanak koji će biti održan 8. jula u Parizu, najavio je danas francuski ambasador Fransoa Gzavije Denio.

Jednostavnije do viza za Novi Zeland

Ministri spoljnih poslova Srbije i Novog Zelanda, Ivica Dačić i Marej Mekali, najavili su danas imenovanja počasnih konzula u dve zemlje i objavili pojednostavljivanje procedure za izdavanje viza srpskim građanima za Novi Zeland.

Ubijeno osmoro rudara

Južnoafrička policija je danas tragala za ubicama osmoro rudara u rudniku zlata, koji su pronađeni ubijeni u ilegalnom oknu u istočnom delu Johanezburga.

Kanjiža: Godinu dana bez rendgena

Već godinu dana u Domu zdravlja "Kanjiža" ne radi rendgen aparat, jer se stari, proizveden 1976. godine, pokvario i za njega nema rezervnih delova.

Crnogorci žele konzulat u Vrbasu

Deset udruženja Crnogoraca iz Vojvodine i Srbije, na čelu sa Kulturno-prosvjetnim društvom "Nikola I" iz Vrbasa, zahteva da se konzularno predstavništvo ove države otvori u Vrbasu.

Odbornici do toaleta od 30.000 evra mogu uz pratnju portira

Zgrada opštine Aleksinac dobila je toalet u vrednosti od 30.000 evra, iako važe za siromašniju opštinu. Međutim, ono što odbornike ove opštine više zanima od cene i svrsishodnosti ovakvog toaleta jeste kako se on koristi, jer nemaju svi magnetne kartice sa čipom.

EPS snabdevanje obustavlja prikupljanje JMBG

EPS snabdevanje obustavlja akciju prikupljanja jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG), a svima koji su dali podatke biće omogućeno da JMBG izbrišu iz baze podataka EPS ako žele.