Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zaplenjeno pola tone kokaina u Saudijskoj Arabiji

Carinska služba zaplenila je pola tone kokaina, u gradu Džeda na zapadnoj obali Saudijske Arabije, u kojoj se trgovina drogom kažnjava smrću, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Srpsko zdravstvo najlošije u Evropi

Srpsko zdravstvo je na poslednjem 35. mestu, pokazalo je istraživanje obavljeno za potrebe Evropskog parlamenta, ocenjeno na osnovu dostupnosti, kvaliteta i brzine zdravstvenih usluga.

Više povređenih na protestu zbog "Parka mira"

Više osoba je povređeno kada je danas došlo do sukoba demonstranata i policije sa južne strane ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici na protestu održanom zbog izgradnje "Parka mira" na tom mostu, javljaju prištinski mediji.

Velika podrška peticiji o zaštiti akademske časti u Srbiji

Više od 1.800 naučnika i univerzitetskih radnika iz Srbije i inostranstva podržalo je Peticiju o zaštiti akademske časti u Srbiji, koja je prosleđena resornom ministarstvu, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, Nacionalnom savetu za naučni i tehnološki razvoj, Konferenciji univerziteta Srbije i Komisiji za sticanje naučnih zvanja.

U dug može i cela plata, ali samo kroz dozvoljeni minus

Građanin maksimalno može biti zadužen kreditima ako takve obaveze prema bankama dostižu 30 odsto njegove mesečne plate, odnosno 50 odsto, ali ako je ispunjen taj limit i nema uslova za nove kredite, ostaje opcija dozvoljenog minusa, kroz koji je moguće zadužiti se i u visini cele plate.

Poginuo vozač kod Sremske Mitrovice

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas oko jedan sat na autoputu Beograd-Batrovci, na području opštine Pećinci, poginula je jedna osoba.

Samoubistva, pošast Fukušime

Ekspertski komitet Vlade Japana saopštio je da je 2.688 ljudi, od čega pola u prefekturi Fukušima, izvršilo samoubistvo zbog posledica velikog cunamija i izlivanja radijacije u martu 2011. godine.

Uzurpirana imovina 41.000 Srba na Kosovu

Srbi sa Kosova podneli su 41.000 zahtev za povraćaj uzurpirane imovine na Kosovu i Metohiji, a do sada je samo jedna Srpkinja uspela da se izbori za presudu da se uzurpator iseli sa njenog imanja.

Lončar: Produkujemo više lekara nego što nam treba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenio je da Srbija obrazuje više lekara nego što je potrebno i najavio je da će u 2015. godini prioritet biti uspostavljanje transparentnog informacionog sistema u zdravstvu, što će, kako smatra, doprineti i rešavanju problema nezaposlenih mladih lekara.