Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pančevo: Paorima regresi ubuduće po hektaru

Predstavnici agrarnih udruženja danas nisu postigli saglasnost sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević-Bošković oko načina isplate regresa za veštačko đubrivo, ali je sigurno da će se raditi na ukidanju novčane pomoći i primeni isplate po hektaru zemlje.

Nema tuberkuloze među učenicima u Leskovcu

Niko od učenika i zaposlenih u Medicinskoj školi u Leskovcu koji su kontrolisani preventivnim pregledima nije zaražen bacilom tuberkuloze, potvrdila je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Ivana Mitić.

Fratini i Guzenbauer i dalje savetuju

Nekadašnji austrijski i italijanski državnici, Alfred Guzenbauer i Franko Fratini, ostaju u savetničkom timu Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Nikačeviću zabranjeno da zastupa AMSS

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom se generalnom sekretaru Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Aleksandru Nikačeviću, zabranjuje da zastupa i predstavlja ovu kuću.

Kineska policija ubila 13 osoba

Kineska policija ubila je jutros u zapadnoj provinciji Sinđiang 13 osoba koje su do policijske stanice dovezle automobil i aktivirale eksplozivnu napravu, javili su kineski mediji.

Pastor: Pajtić nema alternativu

Lider SVM-a Ištvan Pastor smatra da aktuelni predsednik pokrajinske vlade nema alternativu, kao i da će ipak biti koncentracione vlade.

Šabić: Kontrola internet provajdera

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić najavio je da će pokrenuti neposredni nadzor nad internet provajderima koji takozvane "zadržane podatke" o korisnicima ne čuvaju na zakonom propisan način.

Ko je Kosmajac?

Najveći narko diler u Srbiji, Kosmajac koga je pomenuo premijer Aleksandar Vučić, očigledno je osoba koja se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navodi kao jedan od najznačajnijih trgovaca  drogom, pišu mediji.

Počinje leto

Leto počinje danas, 21. juna, u 12.51 časova, rečeno je u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

"Baviti se uzrocima problema u policiji"

Direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović ocenila je da je javnost u Srbiji neopravdano zaokupljena personalnim pitanjima u policiji, umesto da se fokus stavi na otklanjanje uzroka problema i načine da se sistem promeni.

Vesna Pešić: Vlast se bavi samo spletkama

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović među najboljim policajcima, a da je njegovo smenjivanje planirano na osnovu iskaza optuženog za šverc 5,7 tona kokaina Darka Šarića.

VIDEO: Požar na Limanu

Rano jutros došlo je do požara u stanu na Limanu 3. Žrtava i povređenih nije bilo, rečeno je za 021 u Vatrogasnoj brigadi.

Železnice: Ušteda od 400 miliona dinara

Železnice Srbije i tri sindikata tog javnog preduzeća potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora koji će omogućiti godišnju uštedu od 300 do 400 miliona dinara, saopštilo je to preduzeće.