Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uzbuna u britanskom parlamentu

U zgradi britanskog parlamenta danas je podignuta uzbuna zbog sumnjive naprave za koju se kasnije ispostavilo da nije predstavljala opasnost.

Makedonija dobila novu vladu

Poslanici u makedonskom parlamentu danas su izabrali novu Vladu Makedonije, na čelu s Nikolom Gruevskim ispred vladajuće VMRO-DPMNE, čiji je jedini koalicioni partner albanska Demokratska unija za integraciju (DUI).

Zemljotres u BiH

Zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihterovoj skali zatresao je popodne područje zapadne Bosne i Hercegovine.

Brod "Galeb" propada u riječkoj luci

Školski brod Jugoslovenske ratne mornarice "Galeb", koji je decenijama bio ploveća rezidencija tadašnjeg predsednika Josipa Broza Tita, postao je za grad Rijeku "skupa olupina".

Toni Bler u Beogradu

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler doputovao je danas u Beograd na, za javnost nenajavljeni, sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srbija u programu Kreativna Evropa

Ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac potpisao je danas u Briselu sporazum o pristupanju programu "Kreativna Evropa", koji umetnicima i stvaraocima omogućava pristup značajnim fondovima Evropske unije.

Za stan u Danskoj treba 2 godine rada, u Rusiji 10

Francuskom domaćinstvu je prošle godine bilo potrebno 7,9 prosečnih bruto godišnjih plata da bi steklo stan u novogradnji, površine 70 kvadratnih metara, tako da su Francuzi po kupovnoj moći za nekretnine dosta ispod svojih suseda, navodi se u studiji konsultantsko-revizorske kuće Deloit.

Ukrajina potpisuje sporazum sa EU 27. juna

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko najavio je da će 27. juna potpisati Sporazum o pridruživanju s Evropskom unijom, a da će sledeće sedmice poslati novog šefa diplomatije u Luksemburg, kako bi ministrima EU izložio mirovni plan za istočni deo zemlje.

15 odsto dece napušta školu pre vremena

U Srbiji čak deset do 15 odsto dece napušta školovanje pre vremena, ali i dalje ne postoji sistemski mehanizam za preventivno delovanje na ovaj problem, rečeno je danas na konferenciji o preranom odustajanju od obrazovanja.

Lalić: Streptokoke u vodi za piće

Poslednji rezultati analize potvrdili su da je voda u Deronjama mikrobiološki ispravna i da se može koristiti i za piće, dok je voda u Laliću od juče zbog prisustva bakterija zabranjena za svaku upotrebu.

Lex specialis za otklanjanje posledica poplava

Novi Zakon o saniranju posledica u poplavljenim područjima, koji Vlada Srbije priprema, biće lex specialis sa rokom primene do godinu dana, najavio je danas pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović.

Peticija za smenu ministra Stefanovića

Nova stranka saopštila je da je pokrenula peticiju za smenu ministra policije Nebojše Stefanovića i da bi nezavisno telo trebalo da da konačni sud o tome da li je Stefanovićev doktorat plagijat ili ne.

Španci dobili novog kralja

Novi kralj Španije Felipe VI preuzeo je danas zvanično tron polaganjem zakletve pred parlamentom, sa rukom položenom na ustav zemlje.