Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nikolić: Srbija ušla u Prvi svetski rat da bi opstala

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija ušla u Prvi svetski zato što nije imala alternativu i da bi opstala, da su na sceni pokušaji falsifikovanja istorije i da bi neki srpsku borbu za slobodu, koja je oduvek bila simbol borbe za pravdu i istinu, sada da bace u blato.

Rebalans budžeta kasni mesec dana

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da će rebalans budžeta Srbije biti usvojen u julu umesto u junu, istakavši da poplave neće uticati na sprovođenje vladinih ekonomskih mera.

Osnovci na raspustu

Za osnovce danas se završava školska godina i počinje letnji raspust, dok će srednjoškolci ići u školu još jednu sedmicu.

"Tvrđava teatar" ukinut bez obrazloženja

Bez najave i obrazloženja grad Smederevo ukinuo je festival "Tvrđava teatar", koji ga je u poslednjih sedam godina doveo na kulturnu mapu Srbije, ali i Evrope i umesto toga osnovao novu manifestaciju "Teatar u tvrđavi".

Austrijska vojska pred stečajem

Austrijska vojska nalazi se pred finansijskim kolapsom, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh" dodajući da armija mora ove godine da uštedi 45 miliona evra i da su posledice toga "brutalne".

Grubješić će biti savetnica Ljajića

Funkcionerka URS Suzana Grubješić i ekonomista Aleksandar Denda biće savetnici potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Srbija mogući posrednik između Rusije i EU

Zamenica direktora nemačke Asocijacije za Jugoistočnu Evropu, Johana Dahmel navodi da Beograd može da postane posrednik između Brisela i Moskve, imajući u vidu predsedavanje Srbije OEBS-om.