Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Trogodišnjaku nakon udesa amputirana ruka

Četvoročlana porodica iz Velesa u Makedoniji danas je oko 13 sati doživela tešku saobraćajnu nesreću, sletevši sa auto puta kod Jagodine. Svi članovi porodice su van životne opasnosti, ali je zbog povreda trogodišnjem detetu amputirana ruka i ono je prevezeno u Institut za majku i dete u Beogradu.

Uhapšen jedan od lidera napada u Bengaziju

Američke specijalne snage zarobile su jednog od osumnjičenih lidera napada na diplomatski kompleks 2012. godine u Bengaziju u Libiji, kada su poginula četiri državljana SAD, uključujući i ambasadora Džeja Kristofera Stivensa.

Partizan u Ligi šampiona, Čukarički u Ligi Evrope

Fudbalski klub Partizan naredne sezone igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, umesto Crvene zvezde, koja je isključena iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) nakon sednice Izvršnog odbora.

Srbija spremna da počne pregovore poglavljem 32

Šef pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom Tanja Miščević poručila je danas da je Srbija spremna da pregovore počne tokom leta i to otvaranjem poglavlja 32, koje se tiče kontrole trošenja budžetskog novca.

Zrenjanin: U skupštinu putem Tvitera

Skupština Zrenjanina odabrana je za jednu od pet pilot lokalnih skupština, u okviru projekta prenošenja prakse javnih slušanja sa Narodne skupštine na lokalni nivo.

Zabrana prosjačenja u Norveškoj sledeće godine

Norveški parlament usvojio je zakon kojim se lokalnim vlastima dozvoljava da zabrane prosjačenje u svojim opštinama, dok vlada priprema nacrt zakona o zabrani prosjačenja u celoj državi, prenose danas mediji u Oslu.

UNS osuđuje pretnje direktora Jumka

Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog pretnji koje je direktor Jumka Goran Đorđević uputio novinarki Radiotelevizije Vranje Mariji Krstić Jordanov.

VIDEO: Teroristički napad na gasovod

Snažna eksplozija dogodila se danas na gasovodu u Ukrajini kojim se ruski gas doprema evropskim klijentima. Ukrajina sumnja da se radi o "terorističkom napadu".

Sanader: Bez dokaza sam osuđen

Bivši premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader rekao je danas, povodom nedavne pravosnažne osuđujuće presude Vrhovnog suda za ratno profiterstvo i korupciju, da je osuđen bez dokaza, ali da se neće predati.

Poginuo novinar ruske televizije

Novinar Ruske državne radio-televizije (VGTRK) Igor Korneljuk (37) poginuo je danas kod Luganska na istoku Ukrajine, javile su ruske novinske agencije.