Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rusija uvela Ukrajini plaćanje gasa unapred

Gasprom je danas od 10 časova po moskovskom vremenu, kada je istekao rok za plaćanje duga od 1,9 milijardi dolara, uveo za Naftogas Ukrajine avansno plaćanje gasa a istovremeno je Stokholmskom sudu tužio Naftogas za 4,5 milijarde dolara. I Naftogas Ukrajine podneo je tužbu Arbitražnom sudu u Stokholmu, tvrdeći da su pretplatili gas za šest milijardi dolara.

Smrtna kazna za napad na Tjenanmenu

Tri osobe optužene za učešće u prošlogodišnjem napadu na pekinški Trg Tjenanmen, na ulaz u Zabranjeni grad, osuđeni su danas na smrtnu kaznu vešanjem.

SAD jača bezbednost ambasade u Iraku

SAD pojačavaju bezbednost u svojoj ambasadi u Bagdadu, a pojedine zaposlene će povući iz iračke prestonice. Međutim, neće zatvoriti to diplomatsko predstavništvo, saopštio je američki Stejt department.

Rusija obustavlja isporuku gasa Ukrajini?

Pregovori Ukrajine i Rusije o gasu, uz posredovanje Evropske unije, završeni su sinoć u Kijevu bez rezultata i bez dogovora kada bi mogli da budu nastavljeni, rekao je za Frans pres izvor iz vlade u Kijevu.

Umereni zemljotresi kod Fukušime

Dva zemljotresa umerene jačine, potresla su rano jutros japansku istočnu obalu u blizini Fukušime, saopštio je američki Institut za geološka istraživanja, navodeći da su male šanse da izazovu veću štetu.

Nova Crnja: Duplo više novca za prevoz đaka

Đaci iz nerazvijene srednjobanatske opštine Nova Crnja, koji pohađaju srednje škole u Zrenjaninu, ubuduće će izdvajati duplo više novca za autobuski prevoz - 4.500 umesto 2.000 dinara.

Crnoj Gori poziv za NATO u septembru

Iako je izvesno da neće dobiti formalnu pozivnicu za članstvo u Severnoatlantskom savezu, Crna Gora bi se na septembarskom samitu lidera NATO mogla nadati nekoj vrsti uslovnog poziva.

Premijer Poljske pred zahtevima za ostavku

Premijer Poljske Donald Tusk suočio se sa zahtevom za ostavku posle objavljenog izveštaja da je ministar unutrašnjih poslova u njegovoj vladi pokušao da sklopi tajni dogovor s direktorom centralne banke.