Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čanak: Još se pregovara o Zakonu o radu

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je danas da još nije postignut dogovor oko spornih odredbi u Zakonu o radu koji se tiču proširenog dejstva kolektivnog ugovora i da će razgovori o tome biti nastavljeni narednih dana.

Gubitak javnih preduzeća 51 milijarda

Ukupan gubitak 510 javnih preduzeća u Srbiji u 2013. iznosio je 51 milijardu dinara, što je za 6,7 odsto manje nego prethodne godine, ali je 2,2 puta više od ukupnih gubitaka cele privrede, saopštila je danas Agencija za privredne registre.

Ponovo preti opasnost od izlivanja reka

Na dvadesetak reka u Srbiji od danas do 20. juna očekuje se porast vodostaja, a od 18. juna moguća su i lokalna izlivanja za koja su nadležni spremni, istaknuto je sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kula: Protest radnika zbog oduzete zemlje

Poljoprivrednici iz Kule počeli su danas miran protest ispred zgrade Skupštine, zbog, kako su naveli, najave da će deo zemlje u ovoj opštini biti izuzet iz licitacija za zakup i dat inostranim partnerima.  

Srbiji preti izlivanje 20 reka

Na dvadesetak reka u Srbiji od sutra do 20. juna očekuje se porast vodostoja, a moguća su od utorka 18. juna i lokalna izlivanja, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ).