Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U jednom danu 13.000 izbeglica iz Ukrajine

Uposlednja 24 sata iz ratom zahvaćenog područja u Ukrajini u Rostovski region, na jugu Rusije, stiglo je više od 13.000 izbeglica, izjavio je ruski ombudsman za dečja prava Pavel Astahov.

Kontraofanziva iračkih snaga

Iračke bezbednosne snage su u poslednja 24 sata u kontraofanzivi protiv sunitskih militanata, predvođenih pokretom Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) ubile 279 "terorista".

Morales predložio ukidanje SB UN

Predsednik Bolivije Evo Morales predložio je danas u Santa Kruzu ukidanje Saveta bezbednosti UN i formiranje Banke Juga koja bi zamenila MMF.

EU pomaže zapošljavanje u Srbiji

Stopa nezaposlenosti nije više samo problem Srbije već i država Evropske unije, koja je, međutim, odlučila da nam, kao zemlji kandidatu za članstvo u EU, pomogne sa dva miliona evra.

Ubijen kosovski kandidat za poslanika

Nepoznate osobe ubile su sinoć posle ponoći u Orahovcu Elvisa Prislu, kandidata za poslanika Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova (DPK). 

Dinar i sutra stagnira

Dinar će i početkom naredne sedmice, peti dan za redom, ostati u stagniciji prema evru, pa će zvanični srednji kurs u ponedeljak biti 115,4413 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.