Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ministar policije: Silovanja su slučajna

Ramsevak Paikra, ministar iz stranke koja je u koaliciji sa vladajućom partijom Narendra Modi, tvrdi da se silovanja dešavaju "slučajno", što je poslednja u nizu kontroverznih izjava političara u Indiji u vezi sa obnovljenim napadima na žene u toj zemlji.

Završila fakultet sa svim šesticama, a sada je tužilac

Irena Španja, sada tužiteljka u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a prethodno zamenica osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Prištini, a tokom studija imala je sve šestice, samo jednu sedmicu.

Vanredna situacija u Obrenovcu do ponedeljka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, u razgovoru sa građanima Obrenovca, da će vanredna situacija u toj opštini ostati na snazi do ponedeljka, kako bi Vojska Srbije mogla da obavlja podelu pomoći.

Tanja Miščević dobitnica nagrade "Duga"

Šefici pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije EU Tanje Miščević, večeras je uručena ovogodišnja nagrada "Duga", za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i poboljšanju položaja LGBT populacije u Srbiji.

Pronađena faraonska grobnica u Luksoru

Tokom iskopavanja u Luksoru, tim španskih arheologa pronašao je faraonsku grobnicu koja je pripadala jednom od članova 11. egipatske dinastije, saopštilo je danas egipatsko ministarstvo antikviteta.

Dinar sutra jači za tri pare

Dinar će u utorak ostati gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji kurs će biti 115,4544 dinara za jedan evro.

Tužili jer nisu obavešteni da će biti poplave

Stanovnici kraljevačkog naselja Grdica podneli su Osnovnom sudu u Kraljevu tužbu protiv NN lica zato što nisu bili obavešteni o dolasku poplavnog talasa i štete koju im je nanela Zapadna Morava.

Napastvovali više žena na trgu u Kairu

Policija Egipta uhapsila je sedam muškaraca optuženih za seksualno napastvovanje žena na trgu Tahriri u Kairu tokom inauguracije predsednika Abdela Fataha al-Sisija.

VIDEO: Drugi snimak udesa kod Merkatora

Na drugom snimku koji se pojavio na Jutjubu, vidi se kako se Despot Vranić (21) u "audiju" spušta sa Mosta slobode prema Bulevaru oslobođenja, prolazi na trepteće zeleno-žuto svetlo na semaforu i udara vozilo "golf 5".

VIDEO: Audi pokosio učenicu na pešačkom

Lekari KC Niš bore se za život učenice gimnazije "Svetozar Marković" M. Ž. (17) iz Pukovca koju je 7. juna u 14.50 časova na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića pokosio "audi kvatro kupe" kojim je upravljao Aleksandar S. (21) iz Merošine.

"Debelo" kasni digitalizacija, produžen rok

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija "prilično kasni" u sprovođenju procesa digitalizacije i dodao da je rok za završetak ovog procesa, koji je prvobitno bio 4. april 2012. godine, produžen do 17. juna 2015. godine.