Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kikinda: Opasnost od požara svesti na minimum

Opštinski Štab za zaštitu od požara formiran je u Kikindi, a pored Odeljenja za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačke jedinice, biće angažovani i sami poljoprivrednici, zaposleni u seoskim mesnim zajednicama, dobrovoljna vatrogasna društva, poljočuvarska služba.

Opozicija se ujedinjuje na jesen?

Nakon što su lideri DS i LDP, Bojan Pajtić i Čedomir Jovanović, nedavno izjavili da postoji potreba za okupljanjem opozicije u jedinstven blok, do sada su se, prema njihovim rečima, kao okosnica budućeg saveza pominjale DS, LDP, Nova demokratska stranka (NDS), Nova stranka (NS) i delovi Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Blic podneo tužbu protiv Miće Megatrenda

Uredništvo i menadžment "Blica" podneli su danas privatnu krivičnu tužbu protiv rektora u ostavci Univerziteta "Megatrend" Miće Jovanovića zbog narušavanja poslovnog ugleda.

Ukinuta vanredna situacija u pet opština

Republički štab za vanredne situacije ukinuo je danas vanrednu situaciju u više opština, ali je ona ostala na snazi u sredinama koje su bile najteže pogođene poplavama.

Kriminolozi: Izjave Šarića uzeti s rezervom

Kriminolozi Zlatko Nikolić i Dušan Davidović smatraju da izjavu Darka Šarića da je ceo proces protiv njega "montirao" Rodoljub Milović treba uzeti sa rezervom. Policijski ekspert Marko Nicović, pak, tumači ovu izjavu kao osvetu srpskoj policiji.

Bečej: Letnji turnir u uličnom basketu

Humanitarni turnir u 'street' basketu pod nazivom "Bečej 2014", održaće se od 27. do 29. juna u večernjem terminu, na platou ispred zgrade opštinske uprave u centru Bečeja.

Šumaher izašao iz kome

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher došao je svesti, šest i po meseci nakon što je na skijanju doživeo teške povrede glave zbog čega je sve vreme bio u veštački izazvanoj komi.

Rusija uvela Ukrajini plaćanje gasa unapred

Gasprom je danas od 10 časova po moskovskom vremenu, kada je istekao rok za plaćanje duga od 1,9 milijardi dolara, uveo za Naftogas Ukrajine avansno plaćanje gasa a istovremeno je Stokholmskom sudu tužio Naftogas za 4,5 milijarde dolara. I Naftogas Ukrajine podneo je tužbu Arbitražnom sudu u Stokholmu, tvrdeći da su pretplatili gas za šest milijardi dolara.

Smrtna kazna za napad na Tjenanmenu

Tri osobe optužene za učešće u prošlogodišnjem napadu na pekinški Trg Tjenanmen, na ulaz u Zabranjeni grad, osuđeni su danas na smrtnu kaznu vešanjem.