Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pobegao iz staračkog doma zbog Dana D

Britanski veteran, koji nije dobio dozvolu staračkog doma u kome živi da prisustvuje ceremoniji obeležavanja "Dana D" u Francuskoj, pobegao je iz doma i nakon 12 sati našao se u Normandiji.

Peru: 12 mrtvih u udesu autobusa

Najmanje 12 osoba je poginulo, a 28 je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada je na jugu Perua autobus sleteo s puta.

Nisu usvojeni zaključci o doktoratu Stefanovića

Skupštinski odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, posle troipočasovne žustre rasprave, nije usvojio zaključke iz rasprave koja se odnosila na navodni plagijat doktorske disertacije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Smene u vrhu MUP-a

Načelnik saobraćajne policije MUP-a, general Dragiša Simić smenjen sa funkcije.

Kinezi sravnjuju 700 planina

Kineske vlasti ravnaju preko 700 vrhova kako bi na 50 milja od grada Langžua na 130.000 hektara izgradili novi metropolis u izravnatoj pustinji.

Raspisan konkurs za notare

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je danas da je raspisan prvi javni konkurs za imenovanje 100 javnih beležnika za područja osnovnih sudova u Srbiji.

Jedan od osuđenih za ubistvo Tatona izručen Srbiji

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Đorđe Prelić koji je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u septembru 2009. godine izručen je Srbiji iz Španije.

Promenjen izborni sistem u Vojvodini

Poslanici u Skupštini Vojvodine ubuduće će se isključivo birati proporcionalnim izbornim sistemom, epilog je današnje sednice pokrajinskog parlamenta.

Bivši specijalci oslobođeni za zločin u Oluji

Dvojica bivših pripadnika hrvatske specijalne policije, Frano Drljo i Božo Krajina, danas su na sudu u Zagrebu oslobođeni za ubistvo šestoro starijih civila srpske nacionalnosti u selu Grubori kod Knina posle vojno-policijske akcije "Oluja" 1995.

Novinar u policiji zbog kritike

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog pozivanja novinara RTV Mladenovac Dragana Nikolića na informativni razgovor u policiju, po prijavi poslanika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milorada Cvetanovića.

Otvoren paviljon Srbije na Bijenalu u Veneciji

Paviljon Srbije na Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, na kojoj se Srbija predstavlja izložbenom postavkom "14-14" o arhitektonskim delima u periodu od jednog veka, otvorila je ambasadorka Srbije u Italiji, Ana Hrustanović.