Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Potraga za milijarderom zbog potonulog trajekta

Skoro 6.000 hiljada pripadnika južnokorejske policije izvelo je danas raciju u sedištu jedne verske komune u gradu Anseongu u potrazi za odbeglim milijarderom, povezanim sa potonućem trajekta u kome su poginule 292 osobe.

Pokušao da se spali u bolnici

Na odeljenju za psihijatriju Opšte bolnice u Leskovcu jutros oko 5 sati jedan pacijent je pokušao samoubistvo spaljivanjem, saopšteno je iz te bolnice.

Uhapšeno 1.500 članova sekti u Kini

Kina je danas obelodanila da je pritvorila više od 1.500 članova sekti posle napada u restoranu "Mekdonalds", gde su članovi jedne sekte na smrt pretukli ženu.

Boko haram oteo 30 žena

Nigerijska islamistička organizacija Boko haram otela je sinoć 30-ak žena na severoistoku Nigerije, na istom području na kojem je polovinom aprila oteto više od 200 devojčica iz jedne srednje škole.

OEBS: Poruka zbog cenzure ostaje ista

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović ponovila je da njena poruka Vladi Srbije ostaje ista i da "aktivnosti" u vezi sa situacijom u medijima treba da budu istražene, a oni koji stoje iza toga moraju da snose odgovornost.

Policajac uhapšen sa marihuanom u gaćama

B.M. (24) policijski službenik iz Boljevca uhapšen je u ponedeljak 9. juna na putu Paraćin – Zaječar, a kolege su kod njega marihuanu pronašle sakrivenu u donjem vešu.