Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukrajinska vojska granatira Slavjansk

Ukrajinska vojska nastavila je da gađa Slavjansk na istoku zemlje, a nad gradom su uočeni i ukrajinski borbeni avioni, izjavio je predstavnik proruskih snaga.

Smajlović: Zašto se i medijskim kućama ne zamera na cenzuri?

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović rekla je da bi jako volela da joj Dunja Mijatović iz OEBS kaže zbog čega objašnjenje o skidanju bloga novinara Dragana Todorovića sa sajta "Blica" nije tražila od kompanije Aksel Špringer, umesto od vlasti u Srbiji.

Istraga zbog napada na sajt Peščanika

Povodom hakerskih napada na "Peščanik", obratila se i redakcija portala koja tvrdi da je juče napad išao pre svega sa servera Megatrenda, dok su danas udari stizali iz Kanade, Češke...

Dinar sutra nastavlja da miruje

Dinar će sutra, posle jednodnevnog jačanja, biti u stagnaciji prema evru, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 115,6105 dinara za jedan evro.

Fekalne vode novi problem u Obrenovcu

U nekoliko obrenovačkih naselja, zbog problema sa kanalizacijom i pojavom fekalne vode preporučeno je građanima da u narednih 72 sata ne obilaze svoju imovinu.

Tasovac: Sloboda medija u Srbiji nije ugrožena

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da u Srbiji ne postoji ugrožavanje medijskih sloboda bez obzira na izveštaj OEBS-a koji se nije obratio nijednoj državnoj instituciji.

Kostreš: Obezbedili smo većinu za izmenu izbornog sistema

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je ta stranka prikupila 64 potpisa poslanika u pokrajinskoj skupštini, koji podržavaju inicijativu za izmenu izbornog sistema u pokrajini, čime je obezbeđena većina za taj predlog.

Kina blokirala pristup Guglu

Pristup i usluge internet pretraživača Gugla u Kini su blokirane, uoči proslave 25-godišnjice od gušenja prodemokratskih protesta na pekinškom trgu Tjenanmenu.

Janković: Reforma pravosuđa nije donela poboljšanje

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je danas da drugi krug reforme pravosuđa nije doveo do osetnog poboljšanja u tom sektoru, da je i dalje pod znakom pitanja samostalan rad sudija i naveo da se više od 40 odsto pritužbi građana u 2013. godini odnosi na loše funkcionisanje uprave.