Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tanja Miščević dobitnica nagrade "Duga"

Šefici pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije EU Tanje Miščević, večeras je uručena ovogodišnja nagrada "Duga", za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i poboljšanju položaja LGBT populacije u Srbiji.

Pronađena faraonska grobnica u Luksoru

Tokom iskopavanja u Luksoru, tim španskih arheologa pronašao je faraonsku grobnicu koja je pripadala jednom od članova 11. egipatske dinastije, saopštilo je danas egipatsko ministarstvo antikviteta.

Dinar sutra jači za tri pare

Dinar će u utorak ostati gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji kurs će biti 115,4544 dinara za jedan evro.

Tužili jer nisu obavešteni da će biti poplave

Stanovnici kraljevačkog naselja Grdica podneli su Osnovnom sudu u Kraljevu tužbu protiv NN lica zato što nisu bili obavešteni o dolasku poplavnog talasa i štete koju im je nanela Zapadna Morava.

Napastvovali više žena na trgu u Kairu

Policija Egipta uhapsila je sedam muškaraca optuženih za seksualno napastvovanje žena na trgu Tahriri u Kairu tokom inauguracije predsednika Abdela Fataha al-Sisija.

VIDEO: Drugi snimak udesa kod Merkatora

Na drugom snimku koji se pojavio na Jutjubu, vidi se kako se Despot Vranić (21) u "audiju" spušta sa Mosta slobode prema Bulevaru oslobođenja, prolazi na trepteće zeleno-žuto svetlo na semaforu i udara vozilo "golf 5".

VIDEO: Audi pokosio učenicu na pešačkom

Lekari KC Niš bore se za život učenice gimnazije "Svetozar Marković" M. Ž. (17) iz Pukovca koju je 7. juna u 14.50 časova na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića pokosio "audi kvatro kupe" kojim je upravljao Aleksandar S. (21) iz Merošine.

"Debelo" kasni digitalizacija, produžen rok

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija "prilično kasni" u sprovođenju procesa digitalizacije i dodao da je rok za završetak ovog procesa, koji je prvobitno bio 4. april 2012. godine, produžen do 17. juna 2015. godine.

Doživotna robija za ubice Politkovskaje

Organizator ubistva ruske novinarke Ane Politkovskaje, gruzijac Lom Ali Gajtukaev, osuđen je danas u Moskvi na kaznu doživotnog zatvora, kao i nesposredni izvršilac Rustam Mahmudov iz Čečenije.

Milosavljević: Smanjen broj parcela pod GM sojom

Broj parcela sa genetski modifikovanom (GM) sojom u Srbiji je sve manji u poslednjih nekoliko godina, izjavio je načelnik Fitosanitarne inspekcije Nebojša Milosavljević, najavljujući redovnu kontrolu GM useva na terenu koja počinje danas.