Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oslobođeni zarobljeni OEBS posmatrači

Proruske snage samoodbrane u regionu Donjecka potvrdile su da su oslobodile sve zarobljene posmatrače OEBS, javila je danas ruska nezavisna agencija Interfaks. 

Pri kraju dezinfekcija seoskih domaćinstava

U narednih nekoliko dana biće završena dezinfekcija seoskih domaćinstava na teritoriji opštine Obrenovac, što će kako se očekuje, omogućiti povratak evakuisane stoke i nastavak poljoprivredne proizvodnje, najavila je danas ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Stvoriti uslove da Srbi na Kosovu izađu na izbore

Srbija se još nije izjasnila o tome da li će pozvati kosovske Srbe da izađu na parlamentarne izbore na Kosovu 8. juna, i smatra da treba da se stvore neophodni uslovi za to, rekao je u nedelju u Beogradu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Obama od sutra u poseti Evropi

Američki predsednik Barak Obama sutra stiže u Evropu, gde će tokom sledeće nedelje posetiti Varšavu, Brisel i Pariz, a očekuje se da će tom prilikom ponovo ukazati na protivljenje SAD potezima Rusije tokom ukrajinske krize.

Albanija: Protest zbog SPC

Pripadnici nacionalističke Crveno crne alijanse Albanije protestuju danas u Tirani zbog prisustva delegacije SPC na osvećenju hrama Vaskrsenje Hristovo.

Ivan Mrkić zaposlio 400 ljudi

Za vreme mandata Ivana Mrkića na mestu šefa diplomatije po raznim osnovama zaposleno je 400 ljudi, od kojih 50 u vreme tehničke vlade.

Svilajnac čisti više od 1.000 volontera

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da u čišćenju, pranju i dezinfekciji grada danas učestvuje više od 1.000 volontera iz Svilajnca, Beograda, Niša, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

Obešen opozicionar u Iranu

Poznati iranski opozicionar i politički zatvorenik iz 80-tih godina prošlog veka obešen je, uprkos međunarodnom pritisku da se obustavi izvršenje smrtne kazne.

EU Srbiji komplikuje odnose sa Rusijom

SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva predanosti normalizacije odnosa sa Kosovom i evropskoj budućnosti Srbije, što može komplikovati odnose sa Rusijom, smatra Džonatan Mur.

Lončar: Nema epidemije, ali potreban oprez

U Obrenovcu nema epidemije, ali opasnost još uvek postoji, zbog čega je neophodno da svako uradi svoj deo posla kako bi se sprečilo da do toga dođe, izjavio je jutros ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Poginula posle proslave male mature

Milica Miladinović, četrnaestogodišnjakinja iz Radovanja kod Velike Plane, poginula je u subotu ujutro kada je automobil "golf", kojim je upravljao njen brat od tetke Marko S. (24) iz istog sela, izleteo sa puta i udario u betonsku banderu.

Za rušenje 1.500 do 2.000 kuća

Ministar zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić kaže da je u poplavljenim opštinama koje je obišao od 1.500 do 2.000 stambenih objekata za rušenje.

Pomeren upis na fakultete

Prvi konkursni rok za upis na fakultete, umesto od 25. juna počeće od od 2. jula i trajaće do 24. jula, dok će prijavljivanje kandidata za upis na visokoškolske ustanove biti od 2. do 4. jula, a samo polaganje prijemnog odloženo je za termin od 7. do 10. jula.

Jumko: Gašić traži poštovanje rokova

Pamučni kombinat "Jumko" iz Vranja isporučiće do kraja jula Vojsci Srbije sve naručene uniforme, izjavio je predstavnik "Jumka" Branislav Popović nakon posete ministra odbrane Bratislava Gašića koji je danas od rukovodstva kompanije zatražio da vodi računa o ugovornoj obavezi.