Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najmanje 59 mrtvih u sukobu u Iraku

Najmanje 59 osoba poginulo je danas u sukobu između iračkih snaga bezbednosti i pobunjenika u Mosulu, na severu Iraka gde je u petak poginulo na desetine ljudi.

Žene u crnom protiv naoružanja

Aktivistkinje Žena u crnom organizovale su danas u Nišu akciju protiv naoružanja, a povod je obeležavanje 15. godišnjice napada na taj grad kasetnim bombama tokom NATO bombardovanja.

Obrenovac se i dalje čisti

U Obrenovcu nastavlja čišćenje grada od kabastog smeća, dezinfekcija terena, a u toku i je popravka glavnog kolektora za fekalnu kanalizaciju.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Policija u Nišu danas je uhapsila I. S. (26) zbog postojanja osnova sumnje da je jutros ubio Lj. S. (50) i odredili mu zadržavanje do 48 sati.

Nastavićemo borbu, uprkos apelu Porošenka

Predstavnik pobunjenika u "Donjeckoj Narodnoj Republici", koja je proglasila nezavisnost od Ukrajine i hoće da se ujedini sa susednom Rusijom, izjavio je da će borba biti nastavljena, uprkos apelu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da polože oružje.

Subotica: Obeležava se Svetski dan secesije

Subotica se priključuje obeležavanju 10. juna - Svetskog dana secesije, koji je ustanovljen prošle godine, na inicijativu Muzeja primenjene umetnosti u Budimpešti i časopisa Secesija.

Irak: Uzeli studente kao taoce

Naoružani napadači upali su danas na univerzitet u provinciji Anbar, zapadno od Bagdada i drže nekoliko desetina studenata kao taoce.

Kina: U poplavama stradalo 27 osoba

Na jugu i severoistoku Kine je proglašena uzbuna nakon što je broj žrtava porastao na 27, dok se dve osobe vode kao nestale posle obilnih padavina ove nedelje.