Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Baskija: Performans za nezavisnost

100.000 Baskijaca napravilo je danas ljudski lanac dug 123 kilometara sa zahtevom španskim vlastima da se organizuje referendum o nezavisnost španskog dela Baskije.

Granate u Slavjansku ubile dete

Četvoro civila, među kojima i jedno dete, žrtve su današnjeg granatiranja Slavjanska, dok je mnogo ljudi ranjeno, saopštile su lokalne odmbrambene snage za Itar-Tass.

Nenaplativost kredita usporava rast

Potpredsednica Svetske banke Lora Tak ocenila je da je jedan od najvećih problema bankarskog sektora u Srbiji visok udeo nenaplativih kredita od skoro 30 odsto i podsetila da naša zemlja i dalje plaća penale na deo kredita od 619,81 milion dolara, koje još nije povukla.

Španci žele referendum

Većina Španaca želi referendum o budućnosti monarhije, rezultati su ankete u madridskom listu Pais, nedelju dana posle abdikacije španskog kralja Huana Karlosa.

U Paraćinu lažni procenitelji šteta

Na području Paraćina, koji je doživeo katastrofalnu poplavu, i gde je šteta procenjena na 2,4 milijarde dinara, pojavili su se lažni procenitelji šteta, pa iz Opštinskog štaba za vanredne situacije pozivaju građane da prijave policiji ukoliko se na terenu pojave neovlašćene osobe.

Ukrajinska vojska granatira Slavjansk

Ukrajinska vojska granatira centar grada Slavjanska, u regionu Donjecka u istočnoj Ukrajini, izjavila je danas portparolka gradonačelnika Slavjanska Stela Horoševa.

Kamerunci odbili da idu u Brazil

Kamerunski fudbaleri odbili su jutros zbog nezadovoljstva ponuđenim premijama da uđu u avion koji je za njih obezbedila vlada te zemlje, kako bi otputovali na Mundijal u Brazil.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu u toku

U Kosovskoj Mitrovici do 11 časova na vanredne parlamentarne izbore izašlo je 830 građana od ukupno 26.832 birača koliko se nalazi na biračkom spisku u ovom gradu, rekao je predsednik opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.

Još uvek nema optužnice za uhapšene ruske novinare

Reporterima ruskog TV kanala "Zvezda", snimatelju Andreju Sušenkovom i video-inženjeru Antonu Mališevu, koji su pre dva dana uhapšeni u Ukrajini, još nije rečeno u čemu se sastoji optužnica protiv njih, objavila je "Zvezda" na svom sajtu.