Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Voda na Aljasci pretopla za ribe

Aljaska se ovog leta našla na udaru nezapamćenih vrućina, a naučnici upozoravaju na uticaj klimatskih promena na riblji svet pošto su registrovali brojne uginule primerke nekoliko vrsta lososa.

Jedan od pet miliona: Nema pregovora sa Vučićem, bojkot izbora

Sa protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu, jedan od njegovih organizatora, Srđan Marković, pozvao je bojkot predstrojećih izbora, zakazanih za proleće i rekao da nema pregovora i okruglih stolova sa predsednikom Srpske napredne stranke i države Aleksandrom Vučićem.

CNN: Tajanstvena eksplozija ukazuje na rusko "oružje sudnjeg dana"

Jedna eksplozija, objavljena pa naglo otkazana evakuacija jednog sela, pet mrtvih nuklearnih stručnjaka i nešto tragova radioaktivnog joda u vazduhu iznad severne obale Norveške - to je sve što se, po svemu sudeći, zna o najnovijem neuspešnom pokušaju Rusije da isproba svoju novu raketu "Burevestnik", nazvanu na Zapadu "Skajfol", objavio je CNN.

Antonijević: Vučićeva poruka o biračkim spiskovima neodgovorna

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije Milan Antonijević izjavio je da je plan da okrugli sto na kojem učestvuju predstavnici vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka u ponedeljak bude posvećen medijima, a da će naredna dva biti posvećena biračkom spisku i pravu birača da na izborima učestvuju bez pritiska.

Stručnjaci u Ženevi na skupu o zaštiti ugrožene flore i faune

Međunarodna konferencija o životnoj sredini počela je u Ženevi. Tokom 12 dana biće razmotreno, između ostalog, i pooštravanje zabrane trgovine kljovama slonova, rogovima nosoroga, odnosno uopšte životinjama i ugroženim biljnim vrstama kojima preti izumiranje.