Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ministarstvo prosvete o padu na Šangajskoj listi: Oštra konkurencija, mnogo se ulaže

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je povodom pada Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi da je konkurencija među univerzitetima širom sveta sve oštrija, ulaganja u nauku i visoko obrazovanje, posebno u Aziji, sve veća, tako da to što se srpski univerziteti nalaze na listi najuspešnijih može smatrati određenim uspehom.

Muškarac izboden nožem ispred MUP-a u Londonu

Jedan muškarac teško je danas povređen pošto je izboden nožem ispred Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u centru Londona, saopštila je danas britanska policija, koja je uhapsila jednu osobu.

Google alatka za prepoznavanje plagijata

Nastavnici i profesori imaće lakši posao prilikom pronalaženja plagijata, ali će i učenici i studenti imati mogućnost da lakše prepoznaju da li su slučajno kopirali nečiji rad, jer će im u tome pomoći novi Google-ov Assigments alat, koji predstavlja unapređenu verziju njegovog CourseKit softvera.

Suficit ide u plate, glasači preči od ekonomije

Mada pad industrijske proizvodnje i rast bruto-društvenog proizvoda manji od očekivanog ukazuju da je ekonomiji neophodna pomoć, iz izjava predsednika Srbije može se očekivati da će se 440 miliona evra budžetskog suficita na kraju polugođa utrošiti isključivo na rast plata zaposlenih u javnom sektoru.