Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Iz Srbije 25 osumnjičenih na Interpolovoj listi

Sa 116 osoba na Interpolovoj listi traženih za razna krivična dela, Albanija se nalazi na samom vrhu u odnosu na ostale evropske zemlje, a na drugom mestu je Bosna i Hercegovina sa 99 traženih osoba.

Svaki peti milenijalac u SAD nema nijednog prijatelja

Trideset odsto svih milenijalaca u Sjedinjenim Američkim Državama oseća se usamljeno, a svaka peta osoba iz generacije Y izjavila je a nema nijednog prijatelja, pokazuje "Izveštaj o usamljenosti" (Loneyless-Report), urađen na osnovu ankete Instituta za istraživanje javnog mnjenja Yougov.

Putnički avioni nadzvučne brzine uskoro ponovo na nebu

Putnički avioni nadzvučne brzine mogli bi uskoro ponovo biti na nebu jer se mlada privatna američka firma "Bum supersonik" (Boom Supersonic) uortačila s projektanskom kompanijom starog francuskog aeronautičkog džina "Daso" (Dassault Systemes) u poduhvatu da napravi novi avion koji će drastično skratiti putovanja, piše danas na sajtu američkog poslovnog časopisa "Forbs" (Forbes).

Sam sebi ispisivao uvredljive grafite

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je čovek koja je prijavio da je na njegovoj imovini u Gornjem Vakufu/Uskoplju neko ispisao uvredljive grafiti, u stvari sam napisao grafite na nekoliko automobila i kuća u tom gradu.

Ministarka Mihajlović apeluje: Vozite odgovorno i bezbedno

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno, jer je u julu u nesrećama stradalo 63 ljudi, saopštilo je to ministarstvo.

Demonstranti dočekuju turiste na aerodromu u Hong Kongu

Demonstranti su danas ušli u zonu dolazaka na aerodromu u Hong Kongu, gde posetiocima dele flajere i ističu transparente na desetak jezika, kako bi turiste, uoči protesta planiranih za vikend širom grada, upoznali sa situacijom u tom gradu i svojim zahtevima.