Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

UEFA suspendovala Skenderbeg na 10 godina

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je suspenziju od 10 godina albanskom klubu Skenderbeg za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

NALED: Neophodna nezavisna kontrola državne pomoći

Komisiju za kontrolu državne pomoći, smatraju u NALED-u, trebalo bi transformisati u samostalni i nezavisni organ tako što bi se njeni članovi birali u Narodnoj skupštini, iz redova stručnjaka za pravo i ekonomiju, sa nezavisnom stručnom službom i transparentnijim finansiranjem.

"Folksvagen" prelomio - novu fabriku gradi u Turskoj

Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" je odlučio da novu fabriku, u kojoj će prozivoditi više automobilskih brendova, gradi u Turskoj, prenosi portal "Automotiv njuz Jurop", pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina "Automobilwoche".

Za ubistvo Fedora Frimermana od 27 meseci do 10 i po godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na iste kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženih da su prebili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Sve o novoj šefici Evropske centralne banke Kristin Legard

Tokom impresivne karijere, nova šefica Evropske centralne banke Kristin Legard nikada nije povukla potez mimo onoga što podržava dominantna politička struja, pa se tako očekuje i da nastavi politiku niskih kamatnih stopa koju je promovisao dosadašnji "prvi evropski bankar" Mario Dragi.