Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nacionalne sportske penzije (ne)treba oduzimati

Izjava selektora odbojkašica Srbije Zorana Terzića da bi trebalo napraviti reviziju, pa čak i oduzeti nacionalne sportske penzije onima koji su učestvovali na samo jednom takmičenju, a kasnije nisu igrali za državni tim, izazvala je polemiku u javnosti.

Ustavni sud Hrvatske: Veća prava za Srbe u Vukovaru

Predsednik Ustavnog suda Hrvatske Miroslav Šeparović izjavio da je Ustavni sud zabrinut zato što gradsko veće u Vukovaru nije donelo odluke o pravima pripadnika srpske nacionalne manjine i da je zbog toga naredio da u oktobru postupi po sopstvenom statutu i po zakonu i donese odluke, kao i da o tome obaveste sud.

UEFA suspendovala Skenderbeg na 10 godina

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je suspenziju od 10 godina albanskom klubu Skenderbeg za nameštanje utakmica u domaćem prvenstvu i evropskim takmičenjima.

NALED: Neophodna nezavisna kontrola državne pomoći

Komisiju za kontrolu državne pomoći, smatraju u NALED-u, trebalo bi transformisati u samostalni i nezavisni organ tako što bi se njeni članovi birali u Narodnoj skupštini, iz redova stručnjaka za pravo i ekonomiju, sa nezavisnom stručnom službom i transparentnijim finansiranjem.

"Folksvagen" prelomio - novu fabriku gradi u Turskoj

Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" je odlučio da novu fabriku, u kojoj će prozivoditi više automobilskih brendova, gradi u Turskoj, prenosi portal "Automotiv njuz Jurop", pozivajući se na pisanje nemačkog trgovinskog magazina "Automobilwoche".