Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Britiš ervejs" obustavio letove za Kairo

Britanska aviokompanija "Britiš ervejs" obustavila je u subotu letove za egipatsku prestonicu Kairo na nedelju dana. Kako je saopšteno, letovi su obustavljeni iz bezbednosnih razloga.

Policijska operacija pod nazivom "Kosovo" u Portoriku

Federalna agencija SAD za imigracije i carinu (ICE) i specijalni agenti Ministarstva unutrašnjih poslova SAD sproveli su operaciju pod nazivom "Kosovo" uz pomoć policije Portorika, u kojoj je uhapšeno 11 osoba zbog krijumčarenja droge i posedovanja nelegalnog oružja, navedeno je na sajtu američke Agencija za imigraciju i carine (ICE).

Dnevnik Diane Budisavljević pobednik Pulskog festivala

Ostvarenje "Dnevnik Diane Budisavljević" u režiji Dane Budisavljević, koje govori o herojskim podvizima austrijske aktivistkinje koja je iz užasa ustaških logora spašavala srpsku decu, apsolutni je pobednik 66. Pulskog filmskog festivala.

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj u Srbiji odvija se usporeno na glavnim magistralama i na autoputevima, zbog velikog broja turista koji prolaze kroz zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

"Krajnje je vreme za časove antifašizma u školama"

Krajnje je vreme da se u osnovne škole u Srbiji uvede čas sociologije u okviru kog bi se učile i vrednosti antifašizma, kako bi se smanjila agresija među mladima, smatra Jasmina Petrović, predsednica Srpskog sociološkog društva.