Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Senta: Park i spomenici u čast Stevana Sremca i Stevana Raičkovića

U čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca i Stevana Raičkovića, u gradskom parku u Senti svečano je obeležen završetak projekta "Sentaizam", koji je imao za cilj uređenje javnog parka, podizanje spomenika dvojici književnika i očuvanje njihove kulturno-književne zaostavštine.

Preminuo pisac Andrea Kamileri

Sicilijanski pisac Andrea Kamileri koji je osvojio verne obožavatelje širom sveta serijom romana o sicilijanskom komesaru Montalbanu, umro je u 94. godini, objavila je danas rimska bolnica.

U Albaniji zabranjeni spotovi Cece

Agencija za audiovizuelne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pesama Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, a nakon žalbi da je u programu namenjenom manjinama emitovan spot srpske pevačice.

Predstavnički dom osudio tvitove Trampa, podnet zahtev za impičmentom

Predstavnički dom Kongresa SAD, u kom većinu imaju demokrate, osudio je tvitove predsednika Donalda Trampa u kojima je poručio da četiri demokratske poslanice treba da se vrate u zemlje iz kojih potiču, a demokratski kongresmen Al Grin je zatim izneo zahtev za impičmentom predsednika.

MMF upozorio da će Srbija izgubiti petinu radnika

Strahove zemalja u regionu da bi odlazak radnika u druge zemlje zbog većih plata mogao postati masovnija pojava potvrdio je i MMF koji je izneo podatak da će se zemlje na našim prostorima tek suočiti sa ozbiljnom migracijom radnika.

U Škotskoj najviše umrlih od droge

U Škotskoj je prošle godine od upotrebe droge umrlo 1.187 osoba, što je čak 27 odsto više nego 2016. godine, a u odnosu na broj stanovnika to je najviše u Evropskoj uniji, preneo je BBC.