Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Blic: Erdogan uskoro u Srbiji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da će uskoro posetiti Srbiju, piše Blic.

Preminuo bivši argentinski predsednik Fernando De la Rua

Bivši argentinski predsednik Fernando De la Rua, koji je poverenje birača zadobio imidžom poštenog državnika, a potom pobegao, pošto je Argentina zapala u najtežu ekonomsku krizu u svojoj istoriji, umro je danas u 82. godini.

Putin: Rusija najviše oseća promenu klime

Temperatura u Rusiji raste 2,5 puta brže nego na celoj planeti, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na drugom Globalnom samitu za proizvodnju i industrijalizaciju u Jekaterinburgu, prenosi Sputnjik.

AMSS: Večeras pljuskovi, oprezna vožnja

Vozače u Srbiji večeras očekuje pretežno oblаčno vreme, a zbog nаjаvljenih pljuskovа sа grmljаvinom, sаvetuje im se oprezna vožnja uz smаnjenu brzinu kretаnjа.

Evro opet skliznuo u odnosu na dolar

Akcije tehnoloških i industrijskih kompanija oborile su indekse na Volstritu, čime su nastavljeni gubici koji su obeležili jučerašnje trgovanje.

Evropa pozvala Iran da odustane od kršenja sporazuma

Tri zemlje Evropske unije (EU) koje su potpisnice sporazuma o iranskom nuklearnom programu, pozvale su danas Teheran da odustane od aktivnosti obogaćivanja uranijuma, jer time ne poštuje sporazum postignut 2015. godine.

Francuska uvodi ekološke takse za avionske karte

Francuska vlada saopštila je da će uvesti ekološke takse od 1,50 do 18 evra za avionske karte počev od 2020. godine za sve letove sa francuskih aerodroma, osim za duge letove koji prave pauzu u Francuskoj kao i za letove ka Korzici i francuskim prekomorskim teritorijama.

Dinar miruje sutra

Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,77 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).