Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Karikaturista tvrdi da je ostao bez posla zbog karikature Trampa

Karikatura američkog predsednika Donalda Trampa kako igra golf preko tela dva udavljena migranta postala je viralna na društvenim mrežama prošle srede, a dva dana kasnije, njenog autora Mišela d'Adera sačekao je otkaz u izdavačkoj kući u Nju Brunsviku u Kanadi.

Gradonačelnik Subotice: Ne odustajem od posthumnog priznanja Kišu, ako treba i na sud

Odluka Skupštine Subotice da se Danilu Kišu posthumno dodeli zvanje počasnog građanina pokrenula je peticiju koju je potpisalo više od 160 javnih ličnosti sa ciljem da vlast u Subotici povuče odluku jer je "neprimereno da se odluka usvoji na predlog gradonačelnika koji svojim delovanjem nije pokazao da razume kvalitete Kišovog književnog dela".

Ljimaj pravosnažno oslobođen optužbi za organizovani kriminal

Apelacioni sud u Prištini odbio je kao neosnovanu žalbu Specijalnog tužilaštva u predmetu protiv Fatmira Ljimaja i drugih za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja u periodu dok je Ljimaj bio ministar kosovskog ministarstva transporta, pošte i telekomunikacija (MTPT).

Podneo ostavku zbog ustaškog grba i pozdrava

Mateo Horvat podneo je ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom "Za dom" i šahovnicom s prvim belim poljem, koju je objavio Forum mladih SDP.

Bečej: Vilama ubila svekrvu

K.K. (31) juče je oko 9 časova ujutro, posle kraće svađe, ubila svoju svekrvu u mestu Poljanice kod Bečeja, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Pešaka usmrtio automobil na autoputu

Pešak starosti oko 60 godina poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini pumpe Zmaj na autoputu Beograd-Zagreb, rečeno je Tanjugu u MUP-u.