Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Đere izgubio od Nišikorija na Rolan Garosu

Laslo Đere nije danas uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je izgubio od sedmog igrača sveta Keija Nišikorija iz Japana posle pet setova, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8.

Objavljen javni poziv za Komercijalnu banku

Ministarstvo finansija objavilo je danas javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za učešće u tenderskoj prodaji akcija Komercijalne banke koje su u vlasništvu Republike.

Stefanović: Puna borbena gotovost ostaje do daljeg

Stanje pune borbene gotovosti Vojske i policijskih jedinica, uvedeno zbog akcije kosovske policije na severu Kosova i dalje traje, a trajaće dok se ne proceni da su rizik više ne postoji, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ako se legalizuje eutanazija, biće moguća samo uz odobrenje suda i uz tri uslova

Nedavno je australijski naučnik i nobelovac Dejvid Gudol u 104. godini, posle tri pokušaja samoubistva, skupio novac i otišao u Švajcarsku na eutanaziju. Žaklin Žanikel ima 75 godina, 30 godina mlađeg partnera, troje unučadi i želi da u januaru 2020. završi svoj život. Novinar Dragan Jovanović kaže da će se do poslednjeg daha boriti za pravo da i u Srbiji sam odlučuje o kraju života.

Srbija prvak sveta u kuglanju

Seniorska reprezentacija Srbije u kuglanju odbranila je titulu prvaka sveta pošto je sinoć u finalu Svetskog prvenstva u češkom gradu Rokicaniju savlada reprezentaciju Nemačke sa 6:2 (3976:3887).

Šta srpskim radnicima donosi sporazum sa Slovenijom?

Slovenački parlament ratifikovao je pre nekoliko dana bilateralni sporazum sa Srbijom kojim se reguliše zapošljavanje srpskih radnika u Sloveniji, a ovaj dokument trebalo bi da otvori vrata legalnom zapošljavanju srpskih građana u toj zemlji, kažu u Ministarstvu za rad.