Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dva ruska kosmonauta "u šetnji" svemirom

Dva ruska člana posade Međunarodne svemirske stanice počela su šetnju svemirom tokom koje će sprovesti naučna istraživanja i raditi na održavanju svog svemirskog boravišta.

Dan početka opsade Sarajeva zvanično 5. april

Od naredne godine 5. april će se i zvanično obeležavati kao Dan početka opsade Sarajeva 1992-1995. godine, u kojoj je tokom 1.425 dana ubijeno više od 11.000 civila, od kojih oko 1.600 dece, a više od 50.000 civila je bilo lakše ili teže ranjeno.

Raste broj srpskih investicija u Sloveniji

Ambasador Slovenije u Srbiji Iztok Jarc rekao je da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu i pozvao kompanije iz Srbije da aktivnije posluju u njegovoj državi, što je u obostranom interesu.

Trećina hrane u svetu završi u smeću

Oko trećina proizvedene hrane u svetu, odnosno 1,2 milijarde tona, godišnje se baci, što znači da u smeću završi više od 1.000 milijardi dolara, procenjuje Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO).

U BiH nije imao ko da primi izveštaj EK, Vigemark čekao u hodniku

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark sa delegacijom morao je nekoliko minuta da čeka u hodniku da osoblje otključa salu, a zatim je čekao i predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića kako bi mu uručio dokument - Mišljenje o aplikaciji BiH za kandidatski status za članstvo u EU, ali je sve proteklo u šaljivom tonu.