Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Putin promenio imena više desetina aerodroma

Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je dekret kojim je predviđeno da se imena više desetina aerodroma u zemlji, od Vladivostoka na istoku do Murmanska na zapadu, promene u imena čuvenih ruskih careva, pisaca i pionira avijacije i istraživanja svemira, javio je Dojče vele.

Britanski i holandski diplomata privedeni u Iranu

Iranska policija je u Teheranu na kratko privela dvoje evropskih diplomata, koji su bili na zabavi na kojoj su bili prisutni i muškarci i žene, što je po iranskom zakonu zabranjeno, prenela je agencija Tasnim.

Pronađen sin Zvonka Milojevića

Mladen Milojević (22), sin proslavljenog golmana Crvene zvezde Zvonka Milojevića, pronađen je juče oko 21 sat, više od 30 sati posle nestanka, objavio je Blic.

Antonijević: Srbija mora nešto da menja u procesu evropskih integracija

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo (FOD) Milan Antonijević izjavio je danas da izveštaj Evropske komisije i komparativne analize relevantnih organizacija pokazuju da Srbija "mora nešto menjati u procesu evropskih integracija", a da preporuke koje dolaze iz njih, moraju da budu poštovane i "na drugačiji način shvaćene" unutar zemlje.

Italijanski vulkan Etna se ponovo aktivirao

Vulkan Etna, najveći od tri italijanska aktivna vulkana, ponovo je počeo da izbacuje pepeo i lavu, ali zvaničnici navode da se to događa na vrhu i ne predstavlja opasnost za ljude i gradove.

Održan 26. protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Vlast u Srbiji je uzdrmana i na staklenim je nogama, ali moramo svi da se ujedinimo kako bi se oduprli bezumlju, poručio je funkcioner Pokreta Dveri Jugoslav Kiprijanović na 26. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu.