Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Traže da zbog lažnog bolovanja sledi otkaz

Predložene izmene Zakona o radu predviđaju da poslodavci mogu dati otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, kojih je u ovom trenutku, kako se procenjuje, oko 30.000 na godišnjem nivou.

Malinari: Dijalog pokrenut sa mrtve tačke

Presednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović rekao je da je u razgovoru sa premijerom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o rešavanju problema oko otkupne cene tog voća postignuta saglasnost i da je dijalog pokrenut sa mrtve tačke.

Kraj ekonomskog buma u Nemačkoj

Vodeći ekonomisti smatraju da je došao kraj velikog ekonomskog buma u Nemačkoj, a ekonomski instituti značajno smanjuju prognoze rasta za ovu godinu, dok industrija već beleži manje narudžbina, navodi Dojče vele.

Evro u ponedeljak 117,93 dinara

Dinar će prema evru u ponedeljak, 8. aprila, vredeti približno isto kao danas i zvanični srednji kurs iznosiće 117,93 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Reakcije na presudu za ubistvo Ćuruvije

Advokat Slobodan Ružić, punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, izjavio je da je očigledno da je sud smatrao da nije imao dovoljno dokaza za to da je Miroslav Kurak pucao na novinara Ćuruviju i da je zbog toga promenio izreku optužnice, po kojoj je taj operativac Državne bezbednosti označen kao neposredni izvršilac ubistva.

Veliki požari u Južnoj Koreji, evakuisano 4.000 ljudi

Više hiljada vatrogasaca i vojnika pokušava danas da stavi pod kontrolu šumske požare u Južnoj Koreji, u kojima je poginula jedna osoba, dok je više od 4.000 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove, saopštila je južnokorejska vlada.