Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otvorena Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.

Demostat: Koridor 10 kasni zbog aljkavosti

Radovi u Grdeličkoj klisuri su usporeni i zakomoplikovani objektivnim problemima, poput pojave klizišta, ali je osnovni razlog velikog kašnjenja aljkav pristup prilikom izvođenja tog velikog i zahtevnog infrastrukturnog projekta, izjavio je za portal Demostat profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.

Dualno obrazovanje moguće i na fakultetima, studentima polovina plate

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Nacrt zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju, kojim je predviđeno da studenti u okviru studija rade najmanje 450 sati (oko 60 dana) godišnje kod poslodavca, a za svoj rad dobijaju naknadu koja iznosi najmanje 50 odsto zarade zaposlenog, koji radi isti ili sličan posao.

Evro sutra 117,97 dinara

Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,97 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Skočila prodaja romana Viktora Igoa posle požara u Notr Damu

Svetski gigant za prodaju robe preko interneta Amazon saopštio je danas da je skočila prodaja romana francuskog pisca Viktora Igoa "Bogorodična crkva u Parizu", u originalnoj verziji na francuskom jeziku, posle požara u katedrali Notr Dam u Parizu.