Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pokloni lekarima do 460 evra više nisu mito

Zdravstveni radnici u Srbiji od nedavno smeju da prime nenovčani poklon čija pojedinačna vrednost ne prelazi pet odsto prosečne plate (2.726 dinara, odnosno 23 evra), a ukupna vrednost ne prelazi prosečnu neto platu (od 54.521 dinara ili 462 evra).

EU izdvaja 17 milijardi evra za svemirske aktivnosti

Evropski parlament odobrio je u sredu predlog Evropske komisije da u sledećem dugoročnom budžetskom periodu od 2021. do 2027. Evropska unija izdvoji skoro 17 milijardi evra za dalje osnaživanje uloge EU u svemirskom sektoru.

Vodafon stigao i u Srbiju

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) izdala je dozvolu britanskoj firmi Vodafon za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga.

Alen Delon dobitnik počasne Zlatne palme

Zvezda filmova "Roko i njegova braća", "Samuraj", "Gepard" i "Gospodin Klajn", francuski glumac Alen Delon, dobitnik je ovogodišnje počasne Zlatne palme na Filmskom festivalu u Kanu, koji se održava od 14. do 25. maja.

Georgiev: Tužilaštvo ćuti na pretnje novinarima, jer ih piše internet tim SNS-a

Akcija "Zaustavite nasilje nad novinarima", koju je organizovala redakcija nedeljnika "Vreme", organizovana je ispred zgrade Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu, gde su okupljeni novinari iskazali nezadovoljstvo zbog nepostupanja tužilaštva u slučajevima pretnji koje su upućene Slobodanu Georgievu, Tamari Skrozi, Jovani Gligorijević.