Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Otvoren Srpski kulturni centar u Morahalomu

U poznatoj banji Morahalom, u blizini mađarsko-srpske granice, izgrađen je Srpski kulturni centar, u projektu koji je Evropska unija podržala sa 3,2 miliona evra i u okviru kojeg se sa srpske strane granice, na Paliću, gradi Dom kulture.

Ministarstvo: Dozvola za gondolu u Beogradu po zakonu

Građevinska dozvola za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole izdata je u skladu sa važećim prostornim planom i planskim aktima Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vlade Divac u Kući slavnih

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac biće ove godine izabran u Kuću slavnih u Springfildu, objavio je novinar ISPN-a Adrijan Vojnarovski, koji je dobro upućen u košarkaška dešavanja u SAD.

Robot Sofija: Volela bih da živim u Srbiji

"Volim Beograd, Sava i Dunav se ukrštaju kod Kalemegdana odakle se pruža prelep pogled, sve to je nezaboravno i volela bih da živim ovde jednog dana", rekla je Tanjugu svoje utiske o Beogradu robot Sofija, najatraktivniji gost ovogodišnjeg Digitalnog samita Zapadnog Balkana.

SNS da plati Đilasu 100.000 dinara zbog povrede ugleda

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se Srpska napredna stranka obavezuje da Draganu Đilasu, jednom od osnivača Saveza za Srbiju, plati 100.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti, saopštio je SzS.

Traže da zbog lažnog bolovanja sledi otkaz

Predložene izmene Zakona o radu predviđaju da poslodavci mogu dati otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, kojih je u ovom trenutku, kako se procenjuje, oko 30.000 na godišnjem nivou.

Malinari: Dijalog pokrenut sa mrtve tačke

Presednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović rekao je da je u razgovoru sa premijerom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o rešavanju problema oko otkupne cene tog voća postignuta saglasnost i da je dijalog pokrenut sa mrtve tačke.

Kraj ekonomskog buma u Nemačkoj

Vodeći ekonomisti smatraju da je došao kraj velikog ekonomskog buma u Nemačkoj, a ekonomski instituti značajno smanjuju prognoze rasta za ovu godinu, dok industrija već beleži manje narudžbina, navodi Dojče vele.