Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na aukciji Poreske uprave sve "od igle do lokomotive"

Kupac koji je imao sreću da proteklih dana dođe na aukciju Poreske uprave, na kojoj se prodavalo gorivo oduzeto u postupku prinudne naplate, mogao je benzin i dizel da plati skoro tri puta jeftinije nego što košta na pumpi.

Večeras sat u mraku za našu planetu

U globalnoj akciji "Sat za našu planetu", građani, institucije i kompanije večeras od 20:30h do 21:30h isključiće svetla i dekorativnu rasvetu, a cilj je da se obezbedi čista energija i zaštite prirodni resursi.

Zemljotres kod Splita

Snažan zemljotres jačine 4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je područje oko Splita.

Malinari o otkupnim cenama sa premijerkom i ministrima 5. aprila

Proizvođači malina i kupina razgovaraće 5. aprila o problemima u proizvodnji tog voća, otkupnim cenama, uvozu i izvozu sa premijerkom Anom Brnabić, ministrima trgovine i poljoprivrede, Rasimom Ljajićem i Branisalvom Nedimovićem, kao i sa predstavnicima carine, rekao je predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović.

Šetnja "Besmrtni puk" postaje državna manifestacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je, tokom susreta sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, da će to ministarstvo u saradnji sa Gradom Beogradom organizovati "Besmrtni puk", šetnju u čast Dana pobede koja će biti uvrštena u državne događaje i koja će se održavati svake godine, istog datuma.

Mame su zakon: Zakoni koje Skupština usvaja dodatno otežavaju položaj trudnica

Prema novom Predlogu zakona o zdravstvenom osiguranju čija rasprava je na dnevnom redu u Narodnoj skupštini, buduće mame koje će zbog bolesti ili komplikacija u vezi sa održavanjem trudnoće morati da otvore trudničko bolovanje, moraće da pre toga da rade 12 meseci u kontinuitetu, kako bi za vreme bolovanja primale pun iznos naknade zarade, saopštila je Inicijativa Mame su zakon.