Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Počeo vanredni samit lidera EU o Bregzitu

U Briselu je večeras počeo vanredni samit lidera Evropske unije (EU) na kojem treba da se odluči o novom odlaganju istupanja Velike Britanije iz članstva u Uniji (Bregzit).

Sve usluge katastra od 15. aprila

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da će od 15. aprila građani Srbije ponovo će moći da dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti, a od tog datuma će važiti i Odluka o minimumu procesa rada u RGZ-u, koju je doneo direktor te institucije Borko Drašković na osnovu uredbe Vlade Srbije.

Evro sutra 118,03 dinara

Dinar će u četvrtak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,03 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Gorivo sve skuplje

Trgovci derivatima uvek će naći izgovor zašto gorivo treba da poskupi, pa se poslednjih dana na pojedinim benzinskim pumpama uz auto-put evrodizel prodaje za 170 dinara.

Novčana kazna ili privremeni staratelj u slučaju da roditelj neće da vakciniše dete

Ukoliko roditelj ne želi da vakciniše dete, čak i kada medicinska struka proceni da takav postupak ugrožava zdravlje deteta i njegovo pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, sud opšte nadležnosti u parničnom postupku može delimično da liši roditelje roditeljskog prava, odnosno može ih lišiti prava da odlučuju o pravu deteta na zdravstvenu zaštitu.