Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kusturica i Jovanović postavljeni za savetnike u Sarajevu iz inata?

Jedno od predizbornih obećanja Milorada Dodika bilo je da će imenovati Emira Kusturicu za svog savetnika. Predsedavajući Predsedništva BiH to je obećanje ispunio - odnedavno, poznati reditelj i formalno je jedan od 11 savetnika srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. Nedugo zatim, hrvatski član Predsedništva Željko Komšić za savetnika je izabrao predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića.

Reljin: Srbija se priprema za 5G mrežu

Srbija se priprema za jedinstveno digitalno tržište koje će se uskoro formirati u Evropi, kao i za uvođenje 5G mreže, izjavila je pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Irina Reljin.

Talasi izbacili na rumunsku obalu oko 100 kilograma kokaina

Rumunska policija pronašla je desetine paketa kokaina ukupne težine oko 100 kilograma koje su talasi izbacili na obalu Crnog mora, a nadležni pretpostavljaju da je ova droga deo tovara koji je otkriven na brodu koji se pre desetak dana prevrnuo u delti Dunava.

Brnabić se izvinila što vlast nije izvela policiju na ulice

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je izvinjenje građanima što vlast nije izvela policiju na ulice tokom nedavnih incidenata za koje je optužila predstavnike Saveza za Srbiju, jer oni kako je ocenila, "žele jedino provokacije i incidente".

Libija na ivici građanskog rata

Paravojne formacije na zapadu Libije sukobile su se sa protivničkom Libijskom nacionalnom armijom Kalife Haftara i zarobile oko 100 njegovih vojnika, a dok Rusija optužuje NATO za krizu, zemlje članice Grupe 7 dogovorile su se da izvrše pritisak na odgovorne za "nasilnu borbu za vlast".