Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Reakcije na presudu za ubistvo Ćuruvije

Advokat Slobodan Ružić, punomoćnik porodice Slavka Ćuruvije, izjavio je da je očigledno da je sud smatrao da nije imao dovoljno dokaza za to da je Miroslav Kurak pucao na novinara Ćuruviju i da je zbog toga promenio izreku optužnice, po kojoj je taj operativac Državne bezbednosti označen kao neposredni izvršilac ubistva.

Veliki požari u Južnoj Koreji, evakuisano 4.000 ljudi

Više hiljada vatrogasaca i vojnika pokušava danas da stavi pod kontrolu šumske požare u Južnoj Koreji, u kojima je poginula jedna osoba, dok je više od 4.000 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove, saopštila je južnokorejska vlada.

Sindikat "Zastava oružja": Opšti napad na članove sindikata

U fabrici "Zastava oružje" smenjen je veći broj poslovođa, upravnika i rukovodilaca pogona u kojima se odvijaju najvitalniji proizvodni procesi, saopštio je danas Sindikat tog preduzeća i pozvao Ministarstvo odbrane "da spreči dalje kadrovsko devastiranje fabrike koje može imati nesagledive posledice na održavanje proizvodnih procesa".

Za ubistvo Ćuruvije ukupno 100 godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je na maksimalne zakonske kazne od po 30 i 20 godina zatvora četvoricu optuženih pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti zbog ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije.

Kongres će tužiti Trampa

Predstavnički dom američkog Kongresa tužiće predsednika države Donalda Trampa kako bi ga sprečili da potroši milijarde dolara na izgradnju ograde na granci sa Meksikom.

Australijanac optužen za 50 ubistava i 39 pokušaja

Australijanac Brenton Tarant, koji je optužen za ubistvo 50 muslimanskih vernika u napadima vatrenim oružjem na dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerč, suočava se sa 50 optužbi za ubistvo i 39 optužbi za pokušaj ubistva, objavile su policijske vlasti Novog Zelanda.

Saobraćaj umeren, potreban oprez zbog košave

Saobraćaj na putevima u Srbiji večeras je umeren, a vozačima se savetuje oprezna vožnja u košavskom području zbog vetra koji duva olujnom jačinom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

VIDEO: Pokret ujedinjenih fantoma predstavio spot KontrAVerzna testera

Pokret ujedinjenih fantoma PUF predstavio je danas svoj novi muzički spot "KontrAVerzna testera" koji, kako su naveli, "kreativno i satirično" oslikava događaje pre i nakon puštanja njihovih aktivista iz pritvora u kojem su bili zbog ulaska u zgradu Radio-televiziju Srbije sa motornom testerom.